Hudson eekhoorn

Het snelste diertje van de Jungle

De Hudson eekhoorn staat ook wel bekend als rode eekhoorn. Dit is vaak echter verwarrend omdat de eekhoorns in Europa ook al zo genoemd worden. Het verschil tussen de soorten is dat de Hudson eekhoorn een stuk kleiner is en niet zulke grote pluimen aan de oren heeft. De Hudson eekhoorn leeft in Noord-Amerika en komt voor van Alaska tot Nieuw-Mexico.

In Amerika is het diertje makkelijk te herkennen omdat hij een stuk kleiner is dan de andere soorten eekhoorns. Daarnaast heeft hij een rood-bruine rug en een witte buik.

Hudson eekhoorn

Voedsel

Omdat deze eekhoorn geen winterslaap houdt blijft hij het hele jaar door eten. Dit bestaat vooral uit plantaardig voedsel waaronder ook dennenappels. De Hudson eekhoorn is een prooi dier. Er wordt dus op gejaagd, ondanks dat pakt de Hudson eekhoorn ook wel eens een vogeltje om te eten.

Omdat de eekhoorn een knaagdier is blijven de tanden groeien. Deze moeten dus afslijten. Nu is dit in het wilt niet zo een probleem maar in gevangenschap moet hier goed op gelet worden.

Hudson eekhoorn

Voortplanting

Deze eekhoorn staat erom bekend dat ze hun territorium agressief kunnen bewaken. Het vrouwtje heeft maar één dag per jaar de kans om bevrucht te worden. Tijdens die dag wordt ze achterna gejaagd door meerdere mannetjes die vechten om met haar te paren. Op één dag kan ze wel met 4-16 mannen paren. Een vrouwtje krijgt vaak maar één nestje per jaar. De jongen zijn roze en hebben geen haar. Ze worden geboren in een nest die vaak in een holle boom is gemaakt. Na 125 dagen zijn de jongen al net zo groot als een volwassen dier! Na één jaar kan een jong zelf voortplanten.

Hudson eekhoorn