Keizer schorpioen

Één van de grootste schorpioenen ter wereld

De keizer schorpioen is één van de grootste schorpioenen ter wereld. Hij kan wel 20 centimeter groot worden! Ze hebben een stevig pantser die zwart van kleur is met een rode gloed. De schorpioen heeft 8 poten en twee grote scharen. Daarnaast hebben ze ook nog tanden. In het wild eten ze voornamelijk insecten maar ze kunnen ook grotere prooien eten. Deze vangen ze met hun klauwen en knijpen ze fijn zodat ze klein genoeg zijn om te kunnen eten.

In het wild zijn deze schorpioenen best agressief maar ze zullen niet snel hun stekel gebruiken. Het gif uit de stekel wordt enkel gebruikt als het dier zich bedreigd voelt. De schorpioen kan zelf bepalen hoeveel gif er wordt toegediend. Voor mensen is het gif van deze schorpioen niet dodelijk.

De keizer schorpioen komt uit West-Afrika waar hij leeft in hete vochtige tropische regenwouden en savannes.

Schorpioen Almere Jungle

Omdat een schorpioen een hard schild heeft kan hij niet zomaar groeien. Het schild groeit namelijk niet mee. De schorpioen heeft daarom een andere manier om te groeien namelijk vervellen. Omdat de schorpioen heel kwetsbaar is tijdens het vervellen zoekt hij eerst een veilige schuilplek op. Hier zal hij vervolgens zijn buitenste schild loslaten waaronder al een nieuwe gevormd is.

Paren kan zowel door het mannetje als door het vrouwtje worden ingezet. Er vindt een soort van ”dans” plaats waarbij de dieren elkaar verleiden. Na het paren kan het vrouwtje plots agressief worden en het mannetje aanvallen of zelfs opeten. Als er voldoende plek is zal het mannetje er waarschijnlijk in slagen op tijd weg te komen. De draagtijd is best lang. Soms tot wel 11 maanden. De schorpioen heeft maximaal 20 jongen per keer. Binnen een jaar tot twee jaar zijn de jonge dieren volwassen. Ze groeien erg langzaam.