Dierenpark Almere Jungle is in de jaarlijkse verkiezing van het land van ANWB de Flevolands leukste uitje van het jaar 2019 als tweede geëindigd! 80.000 bezoekers bezochten Almere Jungle in 2018 en velen van hen gaven hun stem aan het bijzondere Almeerse dierenpark.

Hoofd Almere Jungle Mike van Mourik is trots en in zijn nopjes met de uitslag van de verkiezing.
‘Het is voor ons hele team natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen. Wanneer je voor het eerst meedoet, direct wordt genomineerd in de top 5 en dan zo hoog eindigt, is dat geweldig. Niet alleen omdat we het onze bezoekers blijkbaar zo naar de zin weten te maken, maar ook vanwege het feit dat we dat kunnen doen op een maatschappelijke en inclusieve manier. 


In Almere Jungle zijn voornamelijk exotische dieren gehuisvest die werden verwaarloosd of soms zelfs letterlijk werden gevonden langs de kant van de weg. De zorg voor zowel dieren als planten, maar ook het Jungle Café, Jungle Store en andere activiteiten worden verricht door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, intensief begeleid door de medewerkers en vrijwilligers van Almere Jungle. Zonder hun inzet had Almere Jungle deze titel nooit kunnen ontvangen. 

Het interesse van het publiek voor Almere Jungle groeit ieder jaar gestaag, constateert Van Mourik.
‘Vanaf onze start in 2009 weten mensen ons steeds beter te vinden. Niet alleen uit de gemeente Almere, trouwens. We ontvangen bezoekers uit het hele land met allerlei achtergronden. Veel ouders en grootouders met kinderen, dagverblijven, scholen, maar zeker ook andere liefhebbers van onze exotische dieren en planten. Die groei willen we erg graag voortzetten. Daar zal ons werk de komende tijd op gericht zijn.
Om te beginnen krijgen de kerkuilen binnenkort een prachtig nieuw verblijf, komt er een heus zeewater bassin met degenkrabben én kunnen onze gasten als alles goed verloopt nog voor de zomer persoonlijk kennismaken met onze nieuwste inwoners, de penseelapen.’ Verder zijn de uitbreidingen voor dit jaar nog een verassing.

We willen al onze trouwe bezoekers bedanken voor hun stem en hopen ze snel weer te zien!

Bedankt namens het trotse team Almere Jungle.

Translate »