Donderdag 16 mei hebben we grote werkzaamheden gepland aan het wasberen verblijf. Dit betekend dat de dieren even een dagje niet te zien zullen zijn zodat we hun verblijf een make-over kunnen geven! Ze krijgen nieuwe klim en schuil mogelijkheden en het wordt allemaal weer opgefrist. Als alles volgens planning verloopt zullen de wasberen vrijdag 17 mei gewoon weer te zien zijn!

Dinsdag en woensdag 21 en 22 mei is groot onderhoud gepland aan de waterschildpad vijver. Eens per jaar pompen we de vijver leeg en vangen we alle schildpadden uit. Ze worden gecontroleerd op hun gezondheid, hun gewicht, hun chip en de vervellingen. Van dit moment maken wij gebruik om ook de vijver schoon te maken. Je kan je misschien wel voorstellen dat er gedurende het jaar flink wat zand etc. ophoopt op de bodem. Na de grote schoonmaak is de vijver weer super helder en kun je alle schildpadden weer zien zwemmen! 

Ondertussen wordt er buiten hard gebouwd aan een nieuw verblijf voor de Griekse landschildpadden! Deze dieren lopen nu nog in het werelddeel Azië maar krijgen een prachtig nieuw verblijf in Europa waar ze wel heel dichtbij komen! We verwachten dat het verblijf rond de zomer gereed zal zijn.

Add Your Comment
Translate »