De afgelopen twee maanden is er door onze medewerkers en zorgcliënten hard gewerkt aan een gloednieuw verblijf voor een diersoort die bij ons achter de schermen verbleef. Op 14 februari is het verblijf geopend voor publiek. In het verblijf bevinden zich 2 bengaalse ohoes. Sam, het mannetje, werd door ons opgevangen omdat de eigenaar is overleden. We zijn opzoek gegaan naar een vrouwtje voor hem zodat ze als koppel in dit verblijf kunnen wonen. Dat is Samien geworden.

De dieren zijn te bezichtigen door twee prachtige grote glazen ruiten. Om de vogels aan te leren dat daar glas zit zijn er tijdelijk grote bamboo palen voor de ruiten geplaatst om te voorkomen dat de vogels tegen het glas aan vliegen. Na het vrijlaten ontdekte de vogels al zeer snel hun nieuwe verblijf en na een dag aten ze al hun eerste kuikens.

Translate »