Een jaar om snel achter ons te laten...

Helaas was 2020 voor de bezoekers, medewerkers, cliënten en vrijwilligers van Dierenpark Almere Jungle een bijzonder teleurstellend jaar. En het had juist een bijzonder jaar moeten worden

Zo zouden de 2 meter lange kaaimannen Berend en Betsy een mooi natuurlijk verblijf krijgen in het park, waren er plannen voor een heuse jungle speeltuin voor zowel bezoekers als voor onze eigen jeugdzorg afdeling en voor een nieuwe keuken voor ons Jungle Café. Maar helaas, veel projecten hebben we niet kunnen starten doordat er niet voldoende inkomsten zijn geweest.

Maar liefst drie keer hebben we onze deuren moeten sluiten in 2020 en hierdoor zijn we in totaal bijna 4 maanden dicht geweest. Op de momenten dat we wel open waren konden we minder capaciteit aan door de strenge corona-maatregelen. Hierdoor hebben we dagelijks mensen moeten teleurstellen omdat we uitverkocht waren. In 2019 hadden we een record aantal van maar liefst 105.000 bezoekers. Begin 2020 hadden we de goede hoop dat we dat aantal dit jaar flink zouden overtreffen maar niets is minder waar. We hebben zelfs de helft minder bezoekers gehad dan in 2019 en veel minder dan verwacht in 2020.

Maar natuurlijk kijken ook wij vooruit! En wat gaan we doen in 2021? De entreeprijzen voor onze bezoekers en abonnementhouders gaan volgend jaar niet omhoog. In plaats hiervan gaan wij binnenkort starten met de mogelijkheid om onze dieren te adopteren. Met het geld dat we daar mee ophalen zullen wij voor een deel onze huidige dieren onderhouden maar ook werken aan nieuw te bouwen verblijven. Je kan dus straks adoptieouder worden van bijvoorbeeld onze stokstaartjes of Bengaalse oehoe’s! Hoe gaaf is dat?

Gelukkig zijn er ondanks de corona pandemie wel wat stappen gezet. Het nieuwe alpaca doorloop verblijf is gebouwd en geopend, er is gestart met het bouwen van een heuse tempel en de jeugdzorg afdeling is flink gegroeid waarmee wij voor veel veelal Almeerse kinderen iets bijzonders hebben kunnen betekenen. Ons team heeft dit jaar ondanks corona weer fantastisch gepresteerd. Wij hopen dat we in 2021 het ‘’normale’’ leven weer langzaam kunnen oppakken en weer verder kunnen met de ontwikkelingen van zowel onze zorgfunctie als de uitbreiding van ons dierenpark.

Fijne jaarwisseling namens Team Almere Jungle!

Foto’s gemaakt door onze huisfotograaf Elske Hazenberg fotograaf

Translate »