Argentijnse kakkerlak

Om de kriebels van te krijgen!

Kakkerlakken worden eigenlijk overal als plaag gezien terwijl het heel nuttige diertjes zijn. De Argentijnse kakkerlak wordt ongeveer 4 tot 5 centimeter groot en heeft een eivormig lichaam. Hij is donker van kleur als volwassen dier met oranje stippen. Deze zijn echter niet bij alle soorten licht te zien. Ze worden slechts 1 tot 2 jaar oud.

Argentijnse kakkerlak

De mannetjes hebben vleugels over het gehele lichaam waar ze echter niet mee kunnen vliegen in tegenstelling tot enkele andere soorten kakkerlakken. De vrouwtjes hebben slechts kleine vleugeltjes.  Naast dat ze niet kunnen vliegen beschikken ze ook niet over de eigenschap om horizontaal tegen een glad oppervlakte te klimmen wat vele andere kakkerlakken wel kunnen.

De kakkerlakken kunnen met elkaar communiceren doormiddel van geursignalen en hun voelsprieten. Deze soort is te vinden in centraal- en zuid Amerika. De ideale temperatuur zou 24-30 graden zijn!

Argentijnse kakkerlak

Deze kakkerlak is ovovivipaar. Dit betekend dat de jongen in de moeder groeien in eitjes. De jongen komen daarna levend ter wereld, dus niet meer in een ei. Een Argentijnse kakkerlak kan onder gunstige omstandigheden 20 tot 40 jongen ter wereld brengen per maand.

Kakkerlakken zijn echte alleseters. Het liefste hebben ze fruit en granen. Echter wordt de kakkerlak vaak als voer gebruikt voor andere reptielen omdat ze heel voedzaam zijn en makkelijk te houden.

De wetenschappelijke naam van dit diertje is Blaptica dubia.

Argentijnse kakkerlak