Boomvaren

Prehistorisch

In Almere Jungle zijn een aantal hele bijzondere boomvarens te vinden. Boomvarens zijn varens die een stam vormen door een netwerk van wortels te creëren. Hierdoor kunnen ze vele malen groter worden dan de meeste andere varens. Er zijn soorten boomvarens die 20 meter hoog kunnen worden en bladeren maken van 6 meter lang!!!

Boomvarens zijn evolutionair hele speciale planten, het waren namelijk een van de eerste landplanten die het formaat konden bereiken van een boom. Vandaag de dag zijn er verspreid over de wereld nog steeds een aantal soorten boomvarens te vinden. In Almere Jungle zijn op dit moment meer dan 20 boomvarens te bewonderen bestaande uit 6 soorten die allemaal afkomstig zijn uit het werelddeel Oceanië.

De boomvarens zijn een onderdeel van de hoofdcollectie flora binnen Almere Jungle. De boomvarens die wij op dit moment bezitten bestaan uit het geslacht Dicksonia en Cyathea. In de komende jaren zal Almere Jungle haar collectie uitbreiden met meerdere soorten die misschien ook wel uit andere werelddelen komen.