Corona-virus

Update dinsdag 1 april: na de persconferentie hebben wij besloten tot 28 april gesloten te blijven.

Update maandag 16 maart: Almere Jungle stopt ook met het aanbieden van dagbesteding tot ten minste 6 april💔.
Met pijn in ons hart zijn wij helaas genoodzaakt om onze belangrijke taak, het aanbieden van dagbesteding, tijdelijk te stoppen😔. Dit betekent dat meer dan 135 cliënten met een beperking die wekelijks bij ons een zinvolle invulling van hun dag krijgen thuis komen te zitten i.v.m. het Corona virus.
Wij hebben ons best gedaan om de dagbesteding voort te zetten zodat onze cliënten hun normale routine konden behouden maar dan zonder bezoekers. Om dat te kunnen doen hadden wij al diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om het virus buiten Almere Jungle te houden. Helaas zijn wij door de aangekondigde maatregelen gister avond genoodzaakt ook het aanbieden van dagbesteding te stoppen. Dagbesteding betekent nu eenmaal contact tussen veel mensen, cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Op dit moment is de veiligheid van deze soms kwetsbare doelgroep en ons personeel belangrijker dan het doel van de dagbesteding.
Het niet volgen van dagbesteding heeft op veel cliënten een heftige impact. Almere Jungle doet er alles aan om er voor te zorgen dat onze trajectbegeleiders contact houden met onze cliënten om te kijken hoe het met ze gaat en een sociaal isolement te voorkomen.
Wij hopen dat iedereen goed voor elkaar zorgt en op elkaar let. Luister naar het RIVM, en houd je aan de door hen opgestelde maartregelen. Dan zorgen we samen dat dit virus snel de wereld uit is! #TeamAlmereJungle❤️🌴

Bericht donderdag 12 maart: Almere Jungle sluit tot ten minste 31 maart haar deuren voor het publiek ðŸ˜”.

Op donderdag 12 maart is door de overheid besloten dat alle amusementsparken, musea en andere grote publiekslocaties gesloten dienen te worden om de verspreiding van het corona virus in te dammen. Ook alle evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast. Omdat wij naast een indoor-dierenpark ook een zorginstelling zijn en derhalve te maken hebben met mensen met een lagere weerstand vinden wij het onverantwoord nog publiek te ontvangen. Wij hebben dus helaas het besluit moeten nemen onze deuren voor het publiek gesloten te houden tot minimaal 31 maart.

Op deze manier hopen wij onze belangrijke zorg-functie voor de jeugd, jongvolwassenen, volwassenen en oudere zo lang mogelijk te kunnen continueren. Dit betekent dat Almere Jungle als dagbestedingslocatie wel geopend zal blijven. Uiteraard worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat het virus zich tussen personeel of zorg-cliënten verder verspreid.

Wij hopen jullie uiteraard zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen!

Heb je in maart een reservering bij ons staan? Dan nemen wij contact met jou op. Graag niet ons bellen!