Crowdfunding

Op deze pagina vind je meer informatie over het hoe, wat en waarom wij een crowdfunding (lening)campagne hebben opgezet en wat we met het opgehaalde geld hopen te kunnen realiseren. Wij zijn het management team van Almere Jungle, Robert Loose, Mike van Mourik en Esmee Rienstra. Onze doelstellingen voor deze specifieke campagne zijn te verdelen in 3 onderdelen, welke hieronder zijn te lezen. We lanceren de crowdfunding campagne eerst binnen ons eigen netwerk. Als daaruit blijkt dat er voldoende steun is voor onze campagne zal deze landelijk verspreid worden met behulp van CrowdAboutNow. CrowdAboutNow is een crowdfuningsplatform dat al veel ondernemers heeft geholpen met een crowdfundingscampagne.

Kort de voorwaarden:
Onze crowdfunding is een leningcampagne. Dit betekent dat iedereen die meedoet na 5 jaar het geleende bedrag + een jaarlijkse rentevergoeding van 3% krijgt. Daarnaast belonen we jou als je meer inlegt! Dat verloopt als volgt:

  • > €250 = naast 3% rente, 1 vrijkaart voor Almere Jungle + naamsvermelding op onze ‘’wij steunen Almere Jungle’’ muur; 
  • > €500 = naast 3% rente, 2 vrijkaarten voor Almere Jungle + naamsvermelding op onze ‘’wij steunen Almere Jungle’’ muur; 
  • > €1.000 = naast 3% rente, 4 vrijkaarten voor jezelf of om cadeau te doen voor Almere Jungle + naamsvermelding op onze ‘’wij steunen Almere Jungle’’ muur + een exclusieve bijeenkomst inclusief rondleiding waarbij het management team aanwezig zal zijn; 
  • > €5.000 = naast 3% rente,  6 vrijkaarten voor jezelf of om cadeau te doen en 2 jaarabonnementen + naamsvermelding op onze ‘’wij steunen Almere Jungle’’ muur + een exclusieve bijeenkomst inclusief rondleiding waarbij het management team aanwezig zal zijn;
  • > €10.000 = naast 3% rente, 6 dagkaarten en 2 jaarabonnementen + grote naamsvermelding op onze ‘’wij steunen Almere Jungle muur’’ + een exclusieve bijeenkomst inclusief rondleiding waarbij het management team aanwezig zal zijn + een middag mee lopen in de dierverzorging voor 6 personen inclusief een kijkje achter de schermen en bijvoorbeeld het voeren van onze stekelvarkens uit de hand, het vasthouden van onze slangen en een kijkje nemen van wel heel dichtbij de dieren. Na deze middag mag je een diersoort uitkiezen ter adoptie (symbolisch) en krijg je een adoptie certificaat mee.

Dit gaan we met het geld doen:

  1. Financieren deel van de overnamesom.

Almere Jungle was een vestiging van een landelijk werkende zorginstelling. Het dierenpark is één van de locaties waar onder andere dagbesteding wordt georganiseerd. De locatie draait al een aantal jaar behoorlijk zelfstandig maar heeft nooit helemaal een eigen koers kunnen varen. Nu we de kans hebben om Almere Jungle en alles wat daarbij hoort over te kopen wordt het mogelijk om een grote inhaalslag te maken op een aantal gebieden en ons vervolgens volledig te richten op onze toekomstplannen. Deze hebben wij eerder gepresenteerd onder de noemer Almere Jungle 2.0. Het opgehaalde geld zal dus gebruikt worden om een deel van de overnamesom te financieren. 

  1. Verbeteren van de voorzieningen voor cliënten, medewerkers en bezoekers.

Door het beperkte investeringsvermogen de afgelopen jaren zijn een flink aantal voorzieningen aan verbetering/vervanging toe. Middels deze crowdfunding hoeven we hier niet nog langer mee te wachten maar kunnen we direct een aantal zaken aan te pakken. We benoemen hier een aantal voorbeelden.

Rolstoelbus
Niet alle cliënten van de dagbesteding zijn in staat om zelfstandig naar Almere Jungle te reizen of hebben de mogelijkheid om gehaald en/of gebracht te worden. Zij kunnen er voor kiezen of krijgen een indicatie om door ons gebracht en/of gehaald te worden. Dit vergt niet alleen een flinke organisatie van chauffeurs en planningen maar ook een stevig wagenpark. Inmiddels is het aantal cliënten dat wij vervoeren gestegen tot 70 en bestaat ons wagenpark uit twee personenauto’s en twee rolstoelbussen. Eén van deze rolstoelbussen heeft inmiddels zijn maximale levensduur bereikt en is toe aan vervanging. Zelfs een tweedehands rolstoelbus is een flinke investering maar noodzakelijk om dagelijks alle cliënten in een rolstoel te kunnen vervoeren.    

Digitaliseren
Door een gebrek aan medewerking van onze voormalige eigenaar hebben we de digitaliseringsslag volledig gemist. Dit heeft veel werkprocessen voor onze medewerkers en bezoekers onnodig ingewikkeld gemaakt. Het aanschaffen en implementeren van diverse systemen behoeft een flinke investering maar is noodzakelijk om efficiënter te kunnen werken. Een voorbeeld hiervan zijn onze jaarkaarten. Deze worden nu met de hand geschreven en geplastificeerd. Dat kan beter!

Kantoren
Een deel van onze medewerkers is deels of geheel afhankelijk van een kantoorwerkplek. Omdat er steeds meer collega’s bij kwamen hebben we een soort tijdelijke kantoorplekken gemaakt met als wens deze snel te vervangen voor meer permanente werkplekken. Daar is helaas nooit toestemming voor gekomen maar inmiddels noodzakelijk geworden. Ook zijn de andere kantoorruimtes toe aan bijvoorbeeld een nieuwe vloer en een likje verf.

Invalide toilet
Naast dat er bezoekers gebruik maken van deze ruimte zijn er ook 16 cliënten in een rolstoel die wekelijks dagbesteding bij ons volgen en afhankelijk zijn van het invalide toilet gedurende hun aanwezigheid bij ons. De ruimte functioneert maar zou in vele opzichten een verbeterslag kunnen gebruiken. Dit maakt de ruimte voor cliënten prettiger en verlicht deze taak voor onze medewerkers.

Dierruimtes achter de schermen
Een aantal jaar geleden is de voederkeuken flink vergroot zodat we er met meer dierverzorgers konden werken om een toenemend aantal dieren te verzorgen. Helaas is de tegelmuur niet goed gezet waardoor deze één voor één naar beneden komen. Ook is het een rommelige ruimte om te werken. Door de voederkeuken te renoveren  zal het een prettige werkruimte worden die beter schoon te houden is. Daarnaast is in onze quarantaine en ziekenboeg de vloer aan vervanging toe. Dit heeft ons beperkt in de inrichting. Door deze ruimtes grondig aan te pakken creëren we betere werkplekken voor onze cliënten.

Opknappen bestaande dierverblijven
Welzijnseisen en wensen veranderen met de tijd. Zo zijn er een aantal met name oudere verblijven die wij graag een opknapbeurt zouden geven. De twee belangrijkste in onze ogen zijn die van de leguanen en die van de tijgerpythons. De leguanen hebben nu een verblijf met nep planten en een kleine poel en daarnaast kunstmatig licht. Door het verblijf te verdiepen en te verhogen kunnen we de dieren daglicht geven en echte bomen aanplanten in het verblijf! Ook onze tijgerpythons zijn de afgelopen 7 jaar enorm hard gegroeid. Zo hard dat we het verblijf eigenlijk te krap vinden. Hier hebben we met de aanleg van de tempel al rekening mee gehouden. Het verblijf zou dus nog een stukje dieper en breder kunnen. Hierdoor krijgen de dieren de ruimte die bij hun nieuwe formaat past. 

  1. Inhaalslag maken met betrekking tot verduurzaming.

De belangrijkste inhaalslag willen (en moeten!) we maken binnen het thema verduurzaming. Het is de afgelopen jaren wel gelukt het gasverbruik flink terug te dringen onder andere door het installeren van warmtepompen voor de tropische vijvers.. Echter door het installeren van de warmtepompen en het laden van elektrische auto’s is het elektraverbruik wel toegenomen. In het verleden is er nooit toestemming gekomen voor het verder verduurzamen van Almere Jungle. 

Wij vinden dat Almere Jungle een voorbeeldrol heeft als grote leisure voorziening en als relevante maatschappelijke organisatie in de stad. Bovendien heeft het dierenpark een belangrijke educatieve functie op dit gebied. Echter hebben de meeste dierenparken een hoog energiegebruik wat zich lastig verhoudt tot duurzaamheid en wat ook een risico kan zijn voor de exploitatie. De afgelopen 15 jaar zijn het de technische ontwikkelingen die een rendabele duurzame opwekking van energie mogelijk maken in de branche. 

Met de stijgende gasprijzen in het vizier behalen we een belangrijke besparing door het nog voor de winter installeren van minimaal  2 warmtepompen voor het verwarmen van de dier- en plantverblijven. Naast het besparen van energie willen we investeren in het voor een deel zelf opwekken van de benodigde energie. Met de aanschaf van 190 zonnepanelen dekken we ons eigen verbruik wat na de warmtepompen een belangrijke stap is om te  verduurzamen. 

Tot slot
Hierboven hebben we belangrijke aanpassingen benoemd die we met jullie lening hopen te realiseren. Wij hebben het volste vertrouwen in jullie, ons netwerk, om ons een vliegende start te geven. Met de energie die we daardoor krijgen kunnen we onze zinnen eindelijk zetten op Almere Jungle 2.0! Het eerste dat jullie voor ons kunnen doen is het invullen van een enquête (3 minuutjes)

Translate »