De wasberen komen!

Het is bijna zover! Binnen twee weken verwelkomen wij drie wasberen in Almere Jungle. Sinds begin dit jaar hebben onze medewerkers samen met de deelnemers hard gewerkt om dit eerste grote buiten verblijf een succes te laten worden. Het verblijf is geoptimaliseerd voor zowel de dieren als voor jullie! Als publiek kom je van dichtbij in aanraking met de wasberen omdat ze achter glas te bezichtigen zijn. De dieren daarentegen hebben de ruimte om elkaar uit de weg te gaan en de mogelijkheid om te schuilen voor het publiek. Hun nacht verblijf zorgt ervoor dat ze ‘s nachts beschermd zijn tegen roofdieren en tegen slechte weersomstandigheden. 

De dieren zijn afkomstig van onze buren bij stichting AAP. Alle dieren zijn afzonderlijk van elkaar binnen gekomen bij AAP en aan elkaar gekoppeld. De groep bestaat uit drie jonge mannen genaamd Meli, Wijs en Optimus. Team Almere Jungle kan niet wachten om ze te ontmoeten! We maken komende week bekend wanneer de grote opening van het verblijf zal zijn (de dieren zullen eerst zelf wennen aan het verblijf). Naast het wasbeerverblijf wordt ook direct de eerste route naar buiten volbracht. Heerlijk voor warme zomerse dagen!

Op de foto alvast een sneak-peek van het verblijf. Uiteraard laten we nog niet alles zien want dan is het geen verrassing meer!