Even voorstellen

Almere Jungle bestaat uit een divers team van medewerkers die zorgen voor onze mensen, dieren en planten. Het team bestaat onder andere uit zorgprofessionals, dierverzorgers, technici, retailers, creatievelingen, botanici, horeca- en facilitaire medewerkers. Samen streven we naar een prettige werkomgeving waarin iedereen elkaar stimuleert het beste uit zichzelf te halen op ieders eigen niveau. Hieronder stellen we een aantal van onze toppers aan jou voor:

Coen – Dierverzorging
Mijn naam is Coen van Drie en ik ben praktijkbegeleider bij Almere Jungle in de dierverzorging. Mijn taken als praktijkbegeleider zijn ontzettend verschillend. Mijn hoofdtaak is het verzorgen van een leerzame, leuke werkdag voor de deelnemers. Wij hebben bij de dierverzorging verschillende werkgroepen waar de deelnemers in opgedeeld worden. Bij de dierverzorging hebben wij de groepen jungle, verrijking, gezondheidscontrole en separatie. De deelnemers en de begeleiders wisselen elke dag naar andere groepjes met andere deelnemers. Op deze manier heb je elke dag andere deelnemers die je aanstuurt met verschillende taken, dit maakt het werk  uitdagend. Ook hebben wij bij Almere Jungle een groot niveau verschil tussen de deelnemers, elke deelnemer heeft zijn eigen manier van aansturing nodig en zijn eigen leerdoelen, de ene deelnemer heeft behoefte aan veel instructies en duidelijke afspraken, de andere deelnemer heeft behoefte aan minder instructies en meer verantwoordelijkheden. Het is hierom erg belangrijk om als praktijkbegeleider snel te kunnen wisselen in de manier van aansturen.

Door deze grote variatie aan werkzaamheden en grote verschillen tussen de niveaus van de deelnemers is het werk als praktijkbegeleider bij Almere Jungle ontzettend leuk en uitdagend. Je leert de deelnemers allemaal erg goed en persoonlijk kennen. Het is een ontzettend fijn gevoel als je een deelnemer ziet groeien in zijn doelen en ziet ontwikkelen. Daarnaast heb ik altijd al passie gehad voor dieren. Ik wilde al van jongs af aan graag met dieren werken. De combinatie van dieren en zorg is uniek en geweldig en past ontzettend goed bij mij.


Selma – Teamcoördinator jeugd & praktijk/trajectbegeleider
Mijn naam is Selma van Dee en ik ben teamcoördinator en praktijk- en trajectgeleider jeugd bij Almere Jungle.

Van alle plekken in de zorg waar ik de afgelopen 22 jaar heb gewerkt is Almere Jungle zonder twijfel de meest bijzondere.

Werken met mensen met een beperking is wat ik al mijn hele leven met ontzettend veel plezier doe,  maar waar vind je een plek waar je dat kan doen tussen de dieren en het groen welke door alle medewerkers en deelnemers zo ontzettend goed worden verzorgd? Ook de collega’s zijn bijzonder. Na jaren van werken in een vrouwencultuur vind ik het heerlijk om zo’n divers team om mij heen te hebben. Mannen, vrouwen, jong, oud(er), en met zoveel verschillende achtergronden, het inspireert elke dag opnieuw.

Als teamcoördinator jeugd houd ik mij bezig met het reilen en zijlen op de afdeling jeugdzorg van Almere Jungle. Zo ben ik betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied  van de jeugdzorg en coördineer ik de nieuwe aanmeldingen maar ben ik ook aanspreekpunt voor medewerkers en vorm ik een brug tussen de werkvloer en het management.

Tevens vervul ik de rol van traject- en praktijkbegeleider. Als trajectbegeleider ben ik verantwoordelijk voor de gang van zaken rondom een aantal kinderen. Ik coördineer de trajecten van aanmelding tot aan het beëindigen van zorg, schrijf ondersteuningsplannen, regel de beschikking bij verschillende instanties en voer multidisciplinair overleg.  Als praktijkbegeleider mag ik kinderen begeleiden in de praktijk. Het ene moment sta ik in de horeca achter de kassa en het andere moment voer is samen met een kind de eekhoorns om vervolgens een balletje te trappen op een van de grasvelden die er op  landgoed de Kemphaan te vinden zijn, hoe leuk is dat!

Kortom, een meer veelzijdige baan is er volgens mij niet te vinden.  Almere Jungle is een plek waar ik de kans heb om werken met hoofd, hart en handen te combineren en ik ben van plan dat nog heel lang te blijven doen!


Ik vind het prachtig om deze passie te kunnen delen met mijn collega’s, de deelnemers en de bezoekers.


Marjan – Jungle Café
Mijn naam is Marjan Middelbos, ben 61 jaar en sinds begin dit jaar Bedrijfsleider Horeca. Na vele omzwervingen  ben ik in 2017 in Almere Jungle beland en heb al op diverse afdelingen mogen werken.  Aan dit bedrijf heb ik mijn hart verpand.  Er zijn hier zoveel mooie mensen, waar ik elke dag iets nieuws mee mag delen.
Een gedeelte van mijn taken ligt in de administratie en daar begin ik de dag altijd mee. Bijvoorbeeld de reserveringen van kinderfeestjes en het  organiseren van feesten/familiedagen. Hierna probeer ik zoveel mogelijk op de horeca zelf aanwezig te zijn om de aanwezige deelnemers en medewerkers te begeleiden. Dit kan op elk onderdeel van de horeca zijn.
De mensen die bij de bar werkzaam zijn, zijn vriendelijke gastgerichte mensen. Verwelkomen u met een glimlach en helpen u daar waar nodig.

In de keuken worden de broodjes gemaakt voor het personeel, de deelnemers en gasten.
Daarnaast worden de taarten en koekjes gebakken en diverse maaltijden gekookt.
Door de diverse werkzaamheden hoeft er eigenlijk niemand dagelijks dezelfde werkzaamheden uit te oefenen, maar kan men elke dag iets anders doen als ze dat willen. Iedere medewerker op de horeca wordt allround gemaakt, maar kiest er na verloop van tijd toch voor om of bar of keuken diensten te doen. Iedereen doet datgene waar hij of zij plezier in heeft. Het is mooi om te zien hoe de mensen groeien, niet alleen wat de werkzaamheden betreft, maar ook de persoonlijke groei. Persoonlijk vind ik het geweldig dat ik daar deel van mag zijn. Ik hoop dat ik nog heel lang mag deelnemen aan de groei van Almere Jungle.

Max – Dierverzorging
Hoi! Ik ben Max Knieper en ik ben praktijkbegeleider bij Almere Jungle. Hierbij ligt mijn focus op de dierverzorging. Om mijn functie in 1 woord te omschrijven dan zou dat woord ‘veelzijdig’ zijn. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik fantastisch! Mijn achtergrond ligt bij dieren en dierentuinen. Mijn opleiding is diergericht en hiervoor heb ik gewerkt in een andere dierentuin. Mijn passie ligt binnen de dierentuinen en ik vind het prachtig om deze passie te kunnen delen met mijn collega’s, de deelnemers en de bezoekers.

Als praktijkbegeleider in de dierverzorging zorg ik er samen met de deelnemers voor dat de dieren en bijbehorende verblijven er mooi bij liggen voor het publiek. Maar daarnaast probeer ik altijd een leuke en leerzame dag voor de deelnemers te creëeren. Naast het voeren van dieren en het schoonmaken van verblijven ben ik zelf altijd bezig met alles rond het verblijf om zo de beleving zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. Ik vind het altijd heel leuk om voor elke deelnemer de opdrachten passend te maken zodat het voor iedereen leuk en interessant blijft afhankelijk van het werk niveau.

Al sinds ik een klein kind ben heb ik gezegd dat ik in een dierentuin wil werken. Binnen Almere Jungle kan ik deze droom op een hele mooie en bijzondere manier waarmaken. Ik kan mijn passie leven en heel veel leren en dat maakt deze werkplek voor mij zo mooi.


KimGroene ruimte & botanie
Hoi! Mijn naam is Kim Kolle en ik ben praktijkbegeleider bij team Groen. Al jaren verzamel ik bijzondere planten en daarnaast vind ik het ook leuk om anderen meer te leren over planten. Door mijn achtergrond als Pabo student heb ik geleerd hoe ik op verschillende manieren kennis kan overbrengen aan kinderen en hier, bij Almere Jungle, kan ik mijn kennis ook overbrengen aan volwassenen met een beperking wat ik enorm leuk vind om te doen.

Ons werk bij team Groen bestaat uit het creëren van een ádembenemende Jungle-ervaring. Dit doen we door grote snoeiklussen uit te voeren, de indeling van de borders te verbeteren, vele stekjes te maken van de planten die we al hebben en het verzamelen/verzorgen van bijzondere planten en zaden! Voor elke deelnemer is er wel een passende klus te bedenken. Hierbij kijken we naar het niveau, de interesses en of de deelnemer de klus fysiek aankan. Het is elke keer weer zo fijn, wanneer we met alle deelnemers hard gewerkt hebben aan een deel van de jungle, te genieten van het eindresultaat. Het geeft de deelnemers een trots gevoel en daar worden wij, als begeleiders, weer blij van!

Ik ben er trots op, om bij Almere Jungle te werken. Ik leer zoveel van de deelnemers (en mijn collega’s)! Elke dag is er weer een kans; om te leren omgaan met elkaar, lastige situaties te overwinnen en stapje voor stapje meer zelfvertrouwen krijgen over hetgeen ze hier doen. Fouten maken mag, zo leerzaam! Hier krijgen ze de aandacht die nodig is, met als uitgangspunt bovenal: een leuke dag te bezorgen!


Martin – Jungle Store
Een unieke werkplek, dat is de beste manier om Almere Jungle in één zin te beschrijven. Per werkplek de combinatie van vrijwilligers, deelnemers en (beschut) medewerkers zorgt voor een ongewone maar leuke werkcombinatie. Voor mij is die werkplek de Jungle Store (de gift shop van het dierenpark).

Ik ben Martin, praktijkbegeleider bij de werkplek “winkel”. In de ochtend wordt altijd eerst besproken wat er die dag allemaal kan gebeuren. Dat kan soms een hele uitdaging zijn omdat ik veel te maken heb met rolstoel gebonden deelnemers. Zij krijgen vaak de taak om de wat fysiek minder zware werkzaamheden uit te voeren. Hierbij kun je denken aan het prijzen van producten of bijvoorbeeld op het internet te zoeken naar nieuwe producten voor de winkel. Wat deze werkplek echt leuk maakt is om elke dag opnieuw uit te zoeken hoe je de verkoop optimaal houdt in de winkel. Meer omzet in de winkel betekent natuurlijk ook meer geld voor de dagbesteding en eventuele uitbreidingen/vernieuwingen van het dierenpark.

Elke dag kan anders zijn in de Jungle Store. Op sommige dagen worden we overspoeld met bestellingen die geplaatst zijn door onze eigen deelnemers samen met (beschut) medewerkers. Op een andere dag kunnen we met zijn allen bezig zijn de hele winkel om te gooien of de winkel even goed schoon maken. Als de producten binnen komen worden ze altijd goed gecontroleerd met de pakbon in de hand door de winkel medewerkers. Hierna gaan we de producten een goed plekje in de winkel geven en zo goed mogelijk presenteren. Naast de producten verwerken wordt er natuurlijk ook aan de kassa gewerkt door zowel de deelnemers als de medewerkers. Sommige dagen kunnen wat chaotisch zijn, maar met het winkel team maken we er altijd een leuke en geslaagde dag van.


Werken met mensen is mijn passie (een cliché? Maar 100% waar!)

Susanne – Trajectbegeleider
Mijn naam is Susanne en ik ben trajectbegeleider in de volwassenenzorg bij Almere Jungle. Een onwijs bijzondere plek om te mogen werken! We werken hier met volwassen deelnemers van zorgtrajecten, vrijwilligers, praktijkbegeleiders met onwijs veel expertise op het gebied van dieren, groen, horeca, techniek etc., zorgmedewerkers, jeugdige deelnemers, stagiaires, en nog veel meer! Dier, natuur en mens komen samen bij Almere Jungle.

Bij Almere Jungle ondersteun ik de volwassen deelnemers die dagbesteding volgen. Ik onderhoud contact met o.a. hun netwerk, gemeente en andere betrokken zorgaanbieders, ondersteun bij het opstellen en evalueren van persoonlijke doelen, regel de nodige administratie voor het traject waaronder het schrijven van zorg- en ondersteuningsplannen, bied een luisterend oor als het even niet mee zit, enzovoorts… Kortom, ontzettend gevarieerd en dankbaar werk! Uiteindelijk is het doel hiervan dat onze deelnemers onbezorgd kunnen genieten van de dagbesteding die we aanbieden en kunnen werken aan hun persoonlijke doelen en ontwikkeling.

Werken met mensen is mijn passie (een cliché? Maar 100% waar!). Ik neem acht jaar horecaervaring op management niveau met mij mee, en daarnaast een mooi diploma in het maatschappelijk werk. Mensen hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn werk. Dit zorg er voor dat elke dag iets anders brengt en ik constant voor nieuwe en leuke uitdagingen kom te staan. Mijn ambitie bij Almere Jungle is om de deelnemers te inspireren en motiveren om elke dag het beste uit zichzelf te halen!


Sylvan – Groene ruimte & botanie
Mijn naam is Sylvan Janssen, praktijkbegeleider in het groen bij Almere Jungle. Mijn achtergrond opleiding is eigenlijk in de dierverzorging, maar ik heb het werken in het groen altijd interessant gevonden. Door hobbymatig veel ervaring te hebben opgedaan met planten en werkzaam geweest te zijn als plantenverzorger bij Burgers’ Zoo, was de overstap naar het werken met cliënten in het groen bij Almere Jungle een leuke uitdaging!

Op onze afdeling werken we met veel verschillende deelnemers met allemaal hun eigen kwaliteiten. De een vindt het juist leuk om wat fysieker werk te doen, de ander helpt graag mee in de jungle, of misschien wel met het water geven van de beplanting. We beginnen de dag vaak met het voorbereiden van de jungle op de komst van de bezoekers. Dat houdt in dat de paden netjes geveegd zijn en grote klussen voor de schermen niet in de weg staan voor de bezoekers, of eventueel zijn afgerond. Daarnaast zijn we ook volop bezig met het voorbereiden van nieuwe projecten in de jungle. Hoe afwisselend wil je het hebben?

Wat ik erg leuk vind aan dit werk is het enthousiasmeren van deelnemers en vaak ook (beschut) medewerkers over beplanting en het onderhoud hiervan. Doordat wij ook een botanische tuin zijn met veel bijzondere en bedreigde beplanting in onze collectie, hopen wij ook hen hier enthousiast voor te maken. Het is veel meer dan simpel plantjes water geven, maar ook het onderhoud hiervan en resultaat zien van je werk. Door samen te werken met cliënten en daadwerkelijk te laten zien hoe iets groeit of bloeit. Zo geef je hen niet alleen een nuttige besteding van de dag, maar ook werken we zo samen aan een betere wereld voor mens, dier en plant.


Samantha – Dierverzorging
Wat een geluk dat ik mag werken bij zo’n mooi bedrijf als Almere Jungle. De unieke combinatie van dit bedrijf zijn de prachtige dieren, de bijzondere planten, alle leuke deelnemers en de fijne collega’s. Hierdoor ga ik elke dag met plezier naar mijn werk.

Mijn naam is Samantha en binnen Almere Jungle ben ik praktijkbegeleider bij de dierverzorging. Zelf heb ik een opleiding dier en management gevolgd en dit komt hier goed tot zijn recht. Op de afdeling dierverzorging hebben we deelnemers die in diverse groepen onderverdeeld worden en aan het werk gaan. De groepen bestaan uit minimaal 1 praktijkbegeleider en ongeveer 7 deelnemers. Als praktijkbegeleider ondersteun je een groep en zorg je ervoor dat alles goed verloopt en ondersteun je de deelnemers waar nodig. Maar het belangrijkste is natuurlijk om er voor te zorgen dat de deelnemers een leuke en leerzame werkdag hebben.  Dit vind ik heel leuk om te doen en maakt het werk ook heel uitdagend. 

Iedere dag is anders waardoor ook ik nog elke dag leer. Wat ik ook heel mooi vind aan mijn werk is om de groei van de deelnemers te zien. Meemaken dat ze uit hun schulp kruipen en dat een ander rust en structuur vindt in zich zelf en hier op de werkplek.  Ik vind het mooi dat je ik als praktijkbegeleider veel voor hun kan betekenen in dit proces. Dit geeft heel veel waardering. Ook wordt iedereen in Almere Jungle geaccepteerd hoe je als persoon bent. Iedereen is anders en iedereen mag zichzelf zijn. Almere Jungle is een veilige omgeving voor iedereen.


Ons uiteindelijk doel is het kind ondersteunen en verder helpen in zijn eigen ontwikkeling


Tobias – Traject- & praktijkbegeleider jeugd
Mijn naam is Tobias van der Werff en ik ben praktijk- en trajectbegeleider bij Almere Jungle. Mijn achtergrond ligt bij de dierverzorging en bij Almere Jungle ben ik  mijzelf aan het omscholen tot maatschappelijk medewerker en dan zal ik in combinatie werken met dier en zorg. De kinderen ondersteunen in hun eigen ontwikkeling maakt mijn werk leuk en uitdagend. Voor mij is een dag geslaagd wanneer ik de kinderen heb mogen ondersteunen in een positieve ontwikkeling.

Als praktijkbegeleider jeugd begeleid ik kinderen van verschillende leeftijden binnen de groep en individueel. Met de jeugdgroep wordt er veel gespeeld en geknutseld. In het lokaal hebben wij verschillend speelaanbod waarmee de kinderen kunnen spelen. Als het weer even mee zit gaan we graag naar buiten met de kinderen waar ze met elkaar kunnen spelen. Met de tienergroep worden er veel verschillende activiteiten aangeboden, we zijn vaak buiten aan het voetballen en binnen worden er vaak spelletjes met elkaar gespeeld. Daarnaast is er binnen de jungle ook genoeg te doen zoals het verzorgen van de dieren. Er zijn veel verschillende activiteiten mogelijk, samen met de groep bepalen wij elke middag wat we die dag gaan doen. Zoals ik eerder benoemde bieden wij ook individuele begeleiding. Naar aanleiding van de interesses van de jeugdige ondernemen wij samen verschillende activiteiten. Tijdens deze begeleiding staat de begeleider nabij om zo de ondersteuning te bieden die het kind nodig heeft.

Als traject begeleider maak ik  ondersteuningsplannen voor verschillende kinderen. Dit plan zal vervolgens leidend zijn tijdens de begeleiding van het kind. In het ondersteuningsplan staat veel informatie over het kind maar hier worden ook de doelen omschreven waaraan we met het kind werken. Want ons uiteindelijk doel is het kind ondersteunen en verder helpen in zijn eigen ontwikkeling. Hiernaast verzorg ik het contact tussen ouders, gemeente en andere betrokken instanties. Elke dag is anders en de combinatie jeugd, volwassen en dier maakt dat ik op een unieke plek werk waar ik mijzelf optimaal kan ontwikkelen binnen een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Translate »