Even voorstellen

Almere Jungle bestaat uit een divers team van medewerkers die zorgen voor onze mensen, dieren en planten. Het team bestaat onder andere uit zorgprofessionals, dierverzorgers, technici, retailers, creatievelingen, botanici, horeca- en facilitaire medewerkers. Samen streven we naar een prettige werkomgeving waarin iedereen elkaar stimuleert het beste uit zichzelf te halen op ieders eigen niveau. Hieronder stellen we een aantal van onze toppers aan jou voor:


Selma – Teamcoördinator jeugd & praktijk/trajectbegeleider
Mijn naam is Selma van Dee en ik ben teamcoördinator en praktijk- en trajectgeleider jeugd bij Almere Jungle.

Van alle plekken in de zorg waar ik de afgelopen 22 jaar heb gewerkt is Almere Jungle zonder twijfel de meest bijzondere.

Werken met mensen met een beperking is wat ik al mijn hele leven met ontzettend veel plezier doe,  maar waar vind je een plek waar je dat kan doen tussen de dieren en het groen welke door alle medewerkers en deelnemers zo ontzettend goed worden verzorgd? Ook de collega’s zijn bijzonder. Na jaren van werken in een vrouwencultuur vind ik het heerlijk om zo’n divers team om mij heen te hebben. Mannen, vrouwen, jong, oud(er), en met zoveel verschillende achtergronden, het inspireert elke dag opnieuw.

Als teamcoördinator jeugd houd ik mij bezig met het reilen en zijlen op de afdeling jeugdzorg van Almere Jungle. Zo ben ik betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied  van de jeugdzorg en coördineer ik de nieuwe aanmeldingen maar ben ik ook aanspreekpunt voor medewerkers en vorm ik een brug tussen de werkvloer en het management.

Tevens vervul ik de rol van traject- en praktijkbegeleider. Als trajectbegeleider ben ik verantwoordelijk voor de gang van zaken rondom een aantal kinderen. Ik coördineer de trajecten van aanmelding tot aan het beëindigen van zorg, schrijf ondersteuningsplannen, regel de beschikking bij verschillende instanties en voer multidisciplinair overleg.  Als praktijkbegeleider mag ik kinderen begeleiden in de praktijk. Het ene moment sta ik in de horeca achter de kassa en het andere moment voer is samen met een kind de eekhoorns om vervolgens een balletje te trappen op een van de grasvelden die er op  landgoed de Kemphaan te vinden zijn, hoe leuk is dat!

Kortom, een meer veelzijdige baan is er volgens mij niet te vinden.  Almere Jungle is een plek waar ik de kans heb om werken met hoofd, hart en handen te combineren en ik ben van plan dat nog heel lang te blijven doen!


Ik vind het prachtig om deze passie te kunnen delen met mijn collega’s, de deelnemers en de bezoekers.


Marjan – Jungle Café
Mijn naam is Marjan Middelbos, ben 61 jaar en sinds begin dit jaar Bedrijfsleider Horeca. Na vele omzwervingen  ben ik in 2017 in Almere Jungle beland en heb al op diverse afdelingen mogen werken.  Aan dit bedrijf heb ik mijn hart verpand.  Er zijn hier zoveel mooie mensen, waar ik elke dag iets nieuws mee mag delen.
Mijn taken liggen in de administratie. Bijvoorbeeld de reserveringen van kinderfeestjes en het  organiseren van feesten/familiedagen. Daarnaast begeleid ik de deelnemers op deze werkplek en bij facilitair.

Het is mooi om te zien hoe de mensen groeien, niet alleen wat de werkzaamheden betreft, maar ook de persoonlijke groei. Persoonlijk vind ik het geweldig dat ik daar deel van mag zijn. Ik hoop dat ik nog heel lang mag deelnemen aan de groei van Almere Jungle.


Frans – Trajectbegeleider

Ik ben Frans Mulckhuijse en ik ben al sinds de vorige eeuw (1998) betrokken bij Almere Jungle.
Toen heette het nog leerwerkcentrum de Kemphaan. Ik heb letterlijk en figuurlijk mogen meehelpen om de basis te leggen, van wat nu de kas van Almere Jungle is.

Ik ben op dit moment voor een groot deel van mijn werk ambulant begeleider: Dat betekent dat ik mensen ondersteun bij zaken in het dagelijks leven,  die ze lastig vinden zelfstandig op te pakken en te regelen. Dat betekent ondersteunen met administratie en geldzaken regelen, maar ook bij contacten leggen met instanties, of de post beantwoorden. Maar ook huursubsidie aanvragen of woonruimte zoeken en de kinderopvang regelen.

In de loop van de jaren heb ik veel verschillend dingen gedaan bij Almere Jungle: Van praktijkbegeleider en het geven van motorzaag cursussen en tractor rijbewijs lessen tot cursussen techniek, basis computervaardigheden en VCA-trainingen. En ik ben de coach van de cliëntenraad van Almere Jungle geweest.

Het leukste aan mijn werk vind ik, om te zien dat mensen zich ontwikkelen en steeds beter en zelfstandiger, zelf zaken kunnen regelen en organiseren. Zaken waar ze nooit van gedacht hadden dat ze dat zouden kunnen. Mijn leven bij buiten de Jungle…. Ik woon in Almere Oosterwold waar ik samen met mijn vrouw ons eigen ” stro-huis” hebben gebouwd. Er zit een grote tuin bij waar we proberen het niet een Almere Jungle 2.0 te laten worden.


Patty – Trajectbegeleider en jeugd begeleider

Hi! Ik ben Patty de Boer, trajectbegeleider volwassenen en praktijkbegeleider jeugd. Een hele leuke combinatie in een bijzondere werk omgeving!

Als trajectbegeleider begeleid ik volwassen deelnemers bij hun zorgtraject. Dit begint al bij de eerste kennismaking. Tijdens de intake kijken we samen naar de wensen en behoeftes van de (nieuwe) deelnemer en kijken we wat Almere Jungle te bieden heeft. Wanneer je dagbesteding volgt bij Almere Jungle ben ik als trajectbegeleider je aanspreekpunt, ik ben een luisterend oor, help je waar nodig en samen stellen wij doelen op waar je samen met praktijkbegeleiders mee aan de slag kunt gaan.  

Naast mijn functie als trajectbegeleider ben ik ook praktijkbegeleider jeugd. Ik begeleid jeugdige zowel in groepsverband als individuele begeleiding.  In en rondom de jungle kunnen we veel verschillende activiteiten ondernemen, bijvoorbeeld helpen bij het verzorgen van de dieren, een kookactiviteit doen bij de horeca of gewoon in het jeugdlokaal knutselen of spelen. Almere Jungle bevindt zich op stadslandgoed De Kemphaan, een ideale locatie om lekker naar buiten te gaan, lekker in het bos te wandelen of spelen in de speeltuin. Genoeg te doen!

Het mooie aan mijn werk is de ontwikkeling van deelnemers te mogen zien en daaraan te mogen bijdragen. Het zijn soms hele kleine stapjes, soms hele grote stappen. Ieder op zijn eigen niveau, ieder binnen zijn eigen mogelijkheden.


Martin – Jungle Store
Een unieke werkplek, dat is de beste manier om Almere Jungle in één zin te beschrijven. Per werkplek de combinatie van vrijwilligers, deelnemers en (beschut) medewerkers zorgt voor een ongewone maar leuke werkcombinatie. Voor mij is die werkplek de Jungle Store (de gift shop van het dierenpark).

Ik ben Martin, praktijkbegeleider bij de werkplek “winkel”. In de ochtend wordt altijd eerst besproken wat er die dag allemaal kan gebeuren. Dat kan soms een hele uitdaging zijn omdat ik veel te maken heb met rolstoel gebonden deelnemers. Zij krijgen vaak de taak om de wat fysiek minder zware werkzaamheden uit te voeren. Hierbij kun je denken aan het prijzen van producten of bijvoorbeeld op het internet te zoeken naar nieuwe producten voor de winkel. Wat deze werkplek echt leuk maakt is om elke dag opnieuw uit te zoeken hoe je de verkoop optimaal houdt in de winkel. Meer omzet in de winkel betekent natuurlijk ook meer geld voor de dagbesteding en eventuele uitbreidingen/vernieuwingen van het dierenpark.

Elke dag kan anders zijn in de Jungle Store. Op sommige dagen worden we overspoeld met bestellingen die geplaatst zijn door onze eigen deelnemers samen met (beschut) medewerkers. Op een andere dag kunnen we met zijn allen bezig zijn de hele winkel om te gooien of de winkel even goed schoon maken. Als de producten binnen komen worden ze altijd goed gecontroleerd met de pakbon in de hand door de winkel medewerkers. Hierna gaan we de producten een goed plekje in de winkel geven en zo goed mogelijk presenteren. Naast de producten verwerken wordt er natuurlijk ook aan de kassa gewerkt door zowel de deelnemers als de medewerkers. Sommige dagen kunnen wat chaotisch zijn, maar met het winkel team maken we er altijd een leuke en geslaagde dag van.


Werken met mensen is mijn passie (een cliché? Maar 100% waar!)

Susanne – Trajectbegeleider
Mijn naam is Susanne en ik ben trajectbegeleider in de volwassenenzorg bij Almere Jungle. Een onwijs bijzondere plek om te mogen werken! We werken hier met volwassen deelnemers van zorgtrajecten, vrijwilligers, praktijkbegeleiders met onwijs veel expertise op het gebied van dieren, groen, horeca, techniek etc., zorgmedewerkers, jeugdige deelnemers, stagiaires, en nog veel meer! Dier, natuur en mens komen samen bij Almere Jungle.

Bij Almere Jungle ondersteun ik de volwassen deelnemers die dagbesteding volgen. Ik onderhoud contact met o.a. hun netwerk, gemeente en andere betrokken zorgaanbieders, ondersteun bij het opstellen en evalueren van persoonlijke doelen, regel de nodige administratie voor het traject waaronder het schrijven van zorg- en ondersteuningsplannen, bied een luisterend oor als het even niet mee zit, enzovoorts… Kortom, ontzettend gevarieerd en dankbaar werk! Uiteindelijk is het doel hiervan dat onze deelnemers onbezorgd kunnen genieten van de dagbesteding die we aanbieden en kunnen werken aan hun persoonlijke doelen en ontwikkeling.

Werken met mensen is mijn passie (een cliché? Maar 100% waar!). Ik neem acht jaar horecaervaring op management niveau met mij mee, en daarnaast een mooi diploma in het maatschappelijk werk. Mensen hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn werk. Dit zorg er voor dat elke dag iets anders brengt en ik constant voor nieuwe en leuke uitdagingen kom te staan. Mijn ambitie bij Almere Jungle is om de deelnemers te inspireren en motiveren om elke dag het beste uit zichzelf te halen!


Samantha – Dierverzorging
Wat een geluk dat ik mag werken bij zo’n mooi bedrijf als Almere Jungle. De unieke combinatie van dit bedrijf zijn de prachtige dieren, de bijzondere planten, alle leuke deelnemers en de fijne collega’s. Hierdoor ga ik elke dag met plezier naar mijn werk.

Mijn naam is Samantha en binnen Almere Jungle ben ik praktijkbegeleider bij de dierverzorging. Zelf heb ik een opleiding dier en management gevolgd en dit komt hier goed tot zijn recht. Op de afdeling dierverzorging hebben we deelnemers die in diverse groepen onderverdeeld worden en aan het werk gaan. De groepen bestaan uit minimaal 1 praktijkbegeleider en ongeveer 7 deelnemers. Als praktijkbegeleider ondersteun je een groep en zorg je ervoor dat alles goed verloopt en ondersteun je de deelnemers waar nodig. Maar het belangrijkste is natuurlijk om er voor te zorgen dat de deelnemers een leuke en leerzame werkdag hebben.  Dit vind ik heel leuk om te doen en maakt het werk ook heel uitdagend. 

Iedere dag is anders waardoor ook ik nog elke dag leer. Wat ik ook heel mooi vind aan mijn werk is om de groei van de deelnemers te zien. Meemaken dat ze uit hun schulp kruipen en dat een ander rust en structuur vindt in zich zelf en hier op de werkplek.  Ik vind het mooi dat ik als praktijkbegeleider veel voor hun kan betekenen in dit proces. Dit geeft heel veel waardering. Ook wordt iedereen in Almere Jungle geaccepteerd hoe je als persoon bent. Iedereen is anders en iedereen mag zichzelf zijn. Almere Jungle is een veilige omgeving voor iedereen.


Ik vind het mooi dat ik als praktijkbegeleider veel voor hun kan betekenen in dit proces.


Translate »