Kippen

Verrassend leuk

Kippen zijn de meest voorkomende vogelsoort ter wereld. Er zijn wereldwijd meer dan 50 miljard kippen te vinden. Er zijn dus wel 7 keer zo veel kippen op de wereld dan mensen. De meeste hiervan zijn echter wel productiekippen om te eten of eieren te leggen. Daarnaast worden kippen ook steeds een populairder huisdier.

Er wordt gedacht dat de kip oorspronkelijk uit Azië komt. Nadat de kip gedomesticeerd is zijn er vele rassen ontstaan door invloeden van de mens. In de Almere jungle hebben wij een aantal soorten kippen die hieronder verder beschreven zullen worden.

Binnen een groep kippen bestaat een duidelijk hiërarchie. Pikorde wordt dat genoemd. Deze pikorde bepaald wanneer welke kip mag eten. De kip die de hoogste rang heeft mag als eerste eten en heeft dus de meeste keus.

We hebben meerdere soorten kippen in de Almere jungle waaronder Brahma kippen, Kuifhoenders en legkippen.

Brahma kippen

De Brahma kip is één van de grootste kippenrassen ter wereld. De Brahma kip is perfect bestemd tegen de kou. De grote donzige bevedering zorgt dat de kip warm blijft. Daarnaast heeft hij ook veren rond de poten en de kop waardoor hij het minder snel koud krijgt.

Brahma kip

Brahma kip

Kuifhoenders

Deze kip komt oorspronkelijk uit Nederland! Het is een erg opvallend ras door zijn gigantische kuif. De kleurslag die wij hebben (zwarte kip met witte kuif) zorgt ook nog eens voor een groot contrast waardoor de kip nog opvallender is.

Kuifhoender

Kuifhoender

Legkippen

Dit is over het algemeen het bekendste kippenras en wordt vaak de ”gewone” kip genoemd. In de industrie zijn de kippen gefokt op het leggen van zoveel mogelijk eieren.

Legkip

Legkip