Groene leguaan

De groene leguaan (Iguana iguana) komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en komt daar nog veelvuldig voor in het wild. De groene leguaan leeft in gebieden met regenwouden tot in gebieden met loofbossen. Deze hagedis kan ontzettend goed klimmen en je zult hem daarom vooral in de bomen vinden. Hij bevindt zich in de laaglanden tot een hoogte van 1000 meter boven zeeniveau.

Verder kiest de leguaan vaak bomen uit die dicht bij de oevers staan. Als er dan gevaar dreigt kan hij zich snel in het water laten vallen en via het water een uitweg zoeken.

Voeding

De groene leguaan is een omnivoor. Dit betekent dat hij zowel groente als vlees eet. Dit vlees bestaat echter uit een aantal insecten en aas die in de natuur gegeten worden. De rest van zijn dieet bestaat vooral uit bladgroente, bloemen en fruit.

Leuke weetjes

Groene leguanen maken bijna geen geluid. Ze communiceren met elkaar door met de voorpoten te bewegen, met hun kop te knikken of door krabbewegingen te maken.

Een groene leguaan kan wel 30 jaar oud worden. Helaas worden ze vaak niet ouder dan een jaar of 15. Een hagedis kan wel 2 meter lang kan worden! Twee derde daarvan bestaat uit staart. Hij is makkelijk te herkennen aan de ronde schubben onder de kop. Ondanks zijn naam, groene leguaan, kan zijn kleur flink verschillen van grijsgroen tot bruin.

Translate »