Nieuws

Op deze pagina staan al onze nieuws berichten. De berichten staan op chronologische volgorde met de nieuwste berichten bovenaan.

GEZOCHT! Praktijkbegeleider winkel

27-01-2018

Onze nieuwe Jungle winkel zoekt jou 🌴!
 
Ben jij creatief, klantgericht en kun je mensen met een beperking begeleiden of wil je dit leren bij ons? Dan bieden wij een creatieve en uitdagende functie in een unieke omgeving waarin de combinatie tussen mensen en dieren tot verrassende ontwikkelingen leidt.
 
Ben jij de gene die wij zoeken om ons team te versterken? Of ken jij iemand die bij deze functie past?
Klik dan op de link!
 
 
#TeamAlmereJungle 🌴

Almere Jungle Binnenstebuiten!

09-01-2018

Op 9 januari was Almere Jungle te zien in het NPO 2 programma Binnenstebuiten. Er zijn mooie beelden gemaakt en onze medewerkers Mike en Youri vertellen je meer over hoe veelzijdig Almere Jungle wel niet is! Heb je het gemist? Terugkijken kan via onderstaande link: 

Almere Jungle Binnenstebuiten


Pijnlijkste plant ter wereld in Almere Jungle

28-12-2017

De Gympie Gympie (Dendrocnide moroides) is een Australische brandnetel die ook wel de pijnlijkste plant ter wereld wordt genoemd. Op de bladeren en stengels zitten kleine naaldjes met gif die een gigantische pijn veroorzaken. Deze pijn kan maanden tot enkele jaren aanhouden. De naaldjes zijn over de gehele plant te vinden en blijven zelfs giftig als de plant dood gaat. Hierdoor kunnen bladeren die al jaren dood zijn nog steeds steken. De naaldjes zijn alleen afwezig op de fel roze besjes waardoor deze gek genoeg eetbaar zijn. De planten kunnen na verloop van tijd kleine boompjes worden van ongeveer vier meter.

Sinds kort is deze plant te bewonderen in Almere Jungle. Wel veilig achter glas natuurlijk! Wij hebben de Gympie Gympie twee maanden geleden gekregen van de Hortus botanicus Leiden. Nieuwsgierig geworden? Vanavond om 6 uur zijn wij te zien bij Hart van Nederland en de hele kerstvakantie natuurlijk live in Almere Jungle!


Renovatie schildpaddenvijver

11-11-2017

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het renoveren en schoonmaken van onze schildpaddenvijver. Dit is een jaarlijks terugkerende klus die naast belangrijk ook erg handig is! Om de vijver schoon te maken moeten namelijk eerst alle schildpadden gevangen worden. Van deze mogelijkheid wordt gebruik gemaakt om direct hun gezondheid te checken en hun gewicht op te nemen. Dit jaar is de vijver niet alleen schoon gemaakt. Er is een compleet nieuwe rand geplaatst die het oude vijverdoek heeft vervangen. Hierdoor is de vijver niet alleen mooier geworden maar ook makkelijker te beklimmen voor de schildpadden. Ook zijn er natuurlijke elementen toegevoegd aan het verblijf.

Er is een nieuw filter geplaatst waardoor het water nog veel helderder is dan voorheen. Je kunt de schildpadden nu zelfs onder water zien zwemmen! Ook zijn de roodschoudertaling eendjes terug van weggeweest. Ze hebben nu een eigen huisje aan de rand van het water waar ze ‘s avonds in kunnen slapen. Overdag zwemmen ze heerlijk in de vijver rond.

Je kunt de schildpadden nu onderwater zien zwemmen!
Natuurlijke elementen zoals rotsen zijn toegevoegd aan het verblijf.
De roodschoudertaling is terug van weggeweest.
En nu is het weer tijd voor ontspanning!

Nieuwe Rosé kaketoe

28-09-2017

Sinds een maand wordt onze Rosé kaketoe Muppet vergezeld door een soortgenoot! We waren al langer op zoek naar een geschikt maatje maar dit was best lastig. Lorri is een Rosé van ongeveer 4 jaar oud en blijkt net als Muppet een mannetje te zijn. Ondanks hun geslachten gaan ze goed samen en wij hopen Muppet zo wat meer sociaal contact te geven. Lorri heeft voorheen bij mensen thuis gewoond en heeft daar zelfs geleerd wat woorden te zeggen. Zo kan hij vragen om een kusje. Muppet en Lorri zijn dan ook erg goed in het inpakken van onze bezoekers. Die zijn helemaal weg van hun roze koppies!


Pannenkoekengourmet

10-09-2017

Vanaf heden kun je na je bezoek aan Almere Jungle genieten van een pannenkoeken-gourmet. Dit is in samenwerking met restaurant KIP & EI Dubbel-Op. Voor slechts €14.00 per kind en €18.50 per volwassene kunt u dit arrangement kopen. U begint de dag met een bezoek aan Almere Jungle. Als jullie uitgekeken zijn verwen je jezelf daarna met het heerlijke pannenkoeken-gourmet bij restaurant Kip & Ei Dubbel Op. Bak en beleg je eigen pannenkoek aan tafel zodat je ze meteen lekker kan oppeuzelen. Voor meer informatie klik hier.

 


Biologische bestrijding groot succes

11-08-2017

De biologische bestrijding waar wij in Almere Jungle sinds vorig jaar gebruik van maken is een groot succes. De rovende insecten en geleedpotigen hebben er voor gezorgd dat een enorm groot gedeelte van de plaaginsecten is opgeruimd. Hierdoor komen we de plaag insecten nog maar nauwelijks tegen!

Een jaar geleden had de plantencollectie van Almere Jungle last van een enorme wolluizenplaag. Wegens milieuvriendelijke redenen en de gezondheid van onze dieren en klanten hebben we ervoor gekozen geen chemische behandeling toe te passen. In plaats daarvan hebben we gekozen voor biologische bestrijding.

Verschillende soorten

Biologische bestrijding bestaat uit meerdere soorten roofinsecten. Zo zijn er Australische lieveheersbeestjes, Roofmijten, Roofwantsen en sluipwespen gebruikt om de wolluizen en andere plaaginsecten te bestrijden. Dankzij deze rovende geleedpotige diertjes is het grootste gedeelte van de plaag verholpen en kunnen de planten weer ongestoord groeien en bloeien.  

Meer weten over de flora in Almere Jungle? Gan dan naar deze pagina: flora

Biologische bestrijding Biologische bestrijding


Stekelvarken geboren in Almere Jungle!

09-08-2017

Baby nieuws in Almere Jungle!

Afgelopen zaterdag nacht is in Almere Jungle een stekelvarken geboren. Dit is een goed teken voor onze dierverzorgers want dat betekend dat de dieren het naar hun zin hebben in het nieuwe verblijf. De drie volwassen dieren lijken samen voor het jong te zorgen. Na wat observatie is het jong gezond verklaard. Komende vrijdag op 11 augustus vieren we dit met jullie door beschuit met muisjes te eten. Bij een aankoop van een drankje in ons Jungle café krijgt u gratis beschuit met muisjes.

Hoe doen stekelvarkens dat dan?

Je zult je misschien wel afvragen hoe stekelvarkens zich nu voortplanten zonder elkaar te steken. De stekelvarkens hebben veel controle over hun stekels en tijdens het paren gaan deze opzij, net als de staart van een hond of kat. Na een draagtijd van ongeveer drie maanden komen één tot vier jongen ter wereld. Als het jong geboren wordt zijn de korte stekels nog zacht. Na ongeveer twee weken zullen deze uitharden net als die van hun ouders! De oogjes zijn wel direct open en de jongen kunnen ook gelijk lopen. Na maar een paar weken kunnen ze al vast voedsel eten maar toch zullen ze tot 4 maanden bij hun moeder drinken.

 Meer informatie over stekelvarkens? Kijk dan op onze pagina: stekelvarken

Stekelvarken geboren Almere Jungle Stekelvarken geboren Almere Jungle Stekelvarken geboren Almere Jungle


Feestelijke opening groot succes!

28-07-2017

Vandaag 28 juli was de feestelijke opening van het wasbeerverblijf. Het was vanochtend nog erg spannend of het wel droog zou blijven en of de wasberen wel zin hadden om naar buiten te komen. Gelukkig is dit helemaal goed gekomen! Om 11.00 brak de zon door en lieten de wasberen hun neusje zien door het raam. Uiteindelijk zijn twee van de drie wasberen de hele dag druk geweest met het buiten verblijf ontdekken. De derde wasbeer vond het publiek allemaal maar spannend en liet af en toe zijn neusje zien. 

Naast de opening van het verblijf liepen veel kinderen met geschminkte gezichten en mooie tekeningen en maskers. Wij hopen dat jullie het net zo naar jullie zin gehad hebben als wij! Was je vandaag niet aanwezig? Dat geeft niks! Er zal een verslag te zien zijn op omroep Flevoland en in Almere deze week. Daarnaast zijn de wasberen vanaf vandaag iedere dag te bewonderen in Almere Jungle.
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/149836/almere-wasberenverblijf-almere-jungle-geopend

     


Opening wasbeerverblijf

22-07-2017

Vrijdag 28 juli is de feestelijke opening van het wasbeerverblijf en de nieuwe buiten route. De wasberen zullen voor het eerst hun buiten verblijf ontdekken onder toeziend oog van jullie!
 
Om 11 uur zal de deur van het binnen verblijf geopend worden. Daar hebben de dieren al even kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving en nieuwe verzorgers. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig wat ze van hun verblijf gaan vinden, en of ze al direct een duik nemen in het kabbelende beekje? Almere Jungle zal die dag in het thema staan van de wasberen, maar naast het wasbeerverblijf zijn ook de alpaca’s en kalkoenen voor het eerst te zien! Dus kun jij niet wachten om het nieuwe verblijf en de dieren te bewonderen, meld je dan snel aan voor dit evenement!
 

Reuzenwaterlelie verpot

20-07-2017

Vorige week is de bijzondere reuzenwaterlelie (Victoria amazonica) verpot. Vanwege een te zuur grondmengsel moest de plant zo snel mogelijk verpot worden. Als dit niet gebeurd was zou de plant waarschijnlijk voor een lange periode niet meer te bewonderen zijn.

Na de historisch vroege bloei van de plant dit jaar (half april) ging de plant in de maand juni alweer achteruit en stopte zelfs met bloeien. Na onderzoek kwam onze botanist er achter dat het grondmengsel van de plant te zuur was waardoor de wortels niet genoeg voedingstoffen meer op konden nemen.

Vorige week is de gehele pot van bijna 800 liter compleet met de hand geleegd en opnieuw gevuld met een speciaal samengesteld mengsel voor de Reuzenwaterlelie. Wanneer de plant aanslaat zullen de bladeren na enkele weken weer een diameter van 2 meter bereiken en weer beginnen met bloeien.


De wasberen komen!

12-07-2017

Het is bijna zover! Binnen twee weken verwelkomen wij drie wasberen in Almere Jungle. Sinds begin dit jaar hebben onze medewerkers samen met de deelnemers hard gewerkt om dit eerste grote buiten verblijf een succes te laten worden. Het verblijf is geoptimaliseerd voor zowel de dieren als voor jullie! Als publiek kom je van dichtbij in aanraking met de wasberen omdat ze achter glas te bezichtigen zijn. De dieren daarentegen hebben de ruimte om elkaar uit de weg te gaan en de mogelijkheid om te schuilen voor het publiek. Hun nacht verblijf zorgt ervoor dat ze ‘s nachts beschermd zijn tegen roofdieren en tegen slechte weersomstandigheden. 

De dieren zijn afkomstig van onze buren bij stichting AAP. Alle dieren zijn afzonderlijk van elkaar binnen gekomen bij AAP en aan elkaar gekoppeld. De groep bestaat uit drie jonge mannen genaamd Meli, Wijs en Optimus. Team Almere Jungle kan niet wachten om ze te ontmoeten! We maken komende week bekend wanneer de grote opening van het verblijf zal zijn (de dieren zullen eerst zelf wennen aan het verblijf). Naast het wasbeerverblijf wordt ook direct de eerste route naar buiten volbracht. Heerlijk voor warme zomerse dagen!

Op de foto alvast een sneak-peek van het verblijf. Uiteraard laten we nog niet alles zien want dan is het geen verrassing meer!