Praktijkbegeleider Creations Lab

Algemeen: Dierenpark Almere Jungle is een onderdeel van Nieuwland werk taal en zorg. Nieuwland is een landelijk werkende zorginstelling. Wij bieden mensen met een beperking zinvolle dagbesteding en re-integratie mogelijkheden in een leuke en uitdagende omgeving.

Almere Jungle is gevestigd op stadslandgoed de Kemphaan in Almere. De combinatie zorginstelling, botanische tuin én dierenpark maakt onze locatie een  unieke en bijzondere werkplek voor mensen met een beperking (de deelnemers).

De werkzaamheden in dierenpark Almere Jungle met het Jungle Café, de Jungle Store en alle andere activiteiten worden zoveel mogelijk uitgevoerd door de deelnemers zelf. Zij worden bijgestaan door professionele praktijkbegeleiders en de meeste werkzaamheden vinden plaats onder het toeziend oog van het publiek.

We bieden afwisselend dagbesteding met ambulante begeleiding (thuis of elders)  voor zowel jeugd als volwassenen. Daar de aanmeldingen voor volwassenen cliënten blijven binnenkomen en sommige collega’s zich meer richten op begeleiding van alleen jeugd, is er een vacature ontstaan voor een:

Standplaats: Almere, 32-40 uur per week.

Wat ga jij doen:

Waarnemen, denken én doen! Aansturen van mensen met een beperking in hun dagelijkse creatieve bezigheden. In het Creations Lab is niks te gek! Je weet als geen ander voor iedereen die dat wil een creatieve opdracht te bedenken of gaat samen op onderzoek uit. Draag bij aan hun creatieve verkenning en ontwikkeling. Maak samen gave dingen die misschien wel tentoongesteld kunnen worden in het dierenpark. Dit kan educatief zijn of amusement waarde hebben maar dat hoeft niet altijd. Wie wil er nu niet in team verband alleen maar creatief bezig zijn?

Profiel:

De begeleider die wij zoeken beschikt over de volgende kwaliteiten:

 • Het kunnen omgaan met onze bijzondere doelgroepen.
 • Minimaal een relevante opleiding op MBO niveau 3
 • Creatief zijn
 • Het beste uit mensen kunnen halen, talenten zien
 • Structuur en duidelijkheid kunnen bieden die onze doelgroep nodig heeft
 • Teamworker, geen 9 -17 mentaliteit, hands on mentaliteit en je bent stressbestendig.

Beschik jij over één of meerdere onderstaande extra skills? Neem dan vooral contact met ons op.- Creatief met de handen

 • Illustreren, grafische vormgeving, tekenen en schilderen
 • Adobe > bijvoorbeeld: indesign/photoshop
 • Werken met robotica/arduinos ( programmeren )
 • Editing
 • Sculpting
  Deel vooral je eigen skills, denk bijvoorbeeld aan het meesturen van een portfolio bij jouw sollicitatie.

Ons aanbod: Een uitdagende, ondernemende functie binnen een collegiale en informele organisatie met de mogelijkheid om bij te dragen aan een professionele ontwikkeling van de activiteiten rondom de cliënten in Almere Jungle. De werkplek is uniek! Ons salarisaanbod is marktconform.

Contact:

Indien je geïnteresseerd bent in bovengenoemde functie kun je een motivatiebrief, CV en eventueel portfolio e-mailen naar Robert Loose via:  rloose@nieuwland.nl

Translate »