Praktijkbegeleider Creations LAB

Fotograaf: Elske Hazenberg (huisfotograaf)

Dierenpark Almere Jungle biedt mensen met een beperking zinvolle dagbesteding en re-integratie mogelijkheden in een leuke en uitdagende omgeving. De werkzaamheden in het dierenpark met het Jungle Café, de winkel en alle andere activiteiten worden zoveel mogelijk uitgevoerd door de deelnemers zelf en bijgestaan door professionele begeleiders. Almere Jungle is gevestigd op stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Sinds 2019 maakt het Creations LAB onderdeel uit van Almere Jungle. Binnen deze werkplek worden allerlei creatieve activiteiten ondernomen die voor een (groot)deel terug te vinden zijn in Almere Jungle. Daarnaast is er ook ruimte voor andere creatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld tekenen en schilderen. Voor het begeleiden van de deelnemers tijdens deze activiteiten zijn wij op zoek naar een:

Praktijkbegeleider Creations LAB

Standplaats: Almere, minimaal 24 uur

Wat ga jij doen:
Je begeleidt de deelnemers van de dagbesteding in het Creations LAB. Het is een zeer diverse doelgroep van 15 jaar tot 60+ met uiteenlopende beperkingen en hulpvragen. Denk hierbij aan verstandelijke-, psychische- of lichamelijke beperkingen. Je kunt goed denken in mogelijkheden en je begeleiding aanpassen aan de behoeftes van de deelnemer. Daarnaast ben je in staat om creatief om te gaan met de hulpvragen die deelnemers hebben. Ook leer je graag nieuwe dingen zodat je de deelnemers daar weer bij kunt ondersteunen. De activiteiten in het Creations LAB zijn namelijk zeer uitgebreid. Van 3D ontwerpen en programmeren tot kleien en schilderen.

Profiel:
Je bent creatief aangelegd en vindt het leuk om andere te helpen bepaalde vaardigheden te leren. Je deinst niet terug voor uitdagingen en denkt in oplossingen in plaats van problemen. Je kan snel schakelen tussen verschillende taken omdat deelnemers in het LAB vaak met verschillende projecten bezig zijn. Je moet dus wel een beetje kunnen multitasken. Ervaring met diverse doelgroepen is gewenst maar niet vereist. Je bent wel bereid hierover te leren (learning on the job). De medewerker die wij zoeken beschikt verder ook over de volgende kwaliteiten:

  • Klantgericht, teamworker, innovatief, geen 9 -17 mentaliteit, hands on mentaliteit, stressbestendig, omgaan met weerstand.
  • Je bent flexibel en hebt oog voor de andere activiteiten met de behaalde resultaten binnen Almere Jungle.

Aanbod:
Een uitdagende, ondernemende functie bij een collegiale en informele organisatie met de mogelijkheid om bij te dragen aan een professionele ontwikkeling van de botanische activiteiten van Almere Jungle. Ons salarisaanbod is marktconform.

Solliciteren?
Stuur jouw motivatie inclusief CV naar Mandy (mdehoop@almerejungle.nl)!

Translate »