GEZOCHT! Praktijkbegeleider dierverzorging

Dierenpark Almere Jungle is een bijzondere combinatie tussen een dierenpark, zorginstelling, dierenopvang en een botanische tuin. Wij bieden mensen met een beperking zinvolle dagbesteding in een leuke en uitdagende omgeving. De werkzaamheden in dierenpark Almere Jungle met het Jungle Café de Jungle Store en alle andere activiteiten worden zoveel mogelijk uitgevoerd door de deelnemers zelf en bijgestaan door professionele begeleiders. Almere Jungle is gevestigd op stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een: praktijkbegeleider dierverzorging

Standplaats: Almere, 32-40 uur per week.

Functie:

Als dierverzorger in Almere Jungle ben jij de specialist als het gaat om het verzorgen van de dieren. Je werkt in Almere Jungle niet alleen met collega dierverzorgers maar begeleidt ook samen een groep deelnemers van de dagbesteding bij het uitvoeren van deze taken. Gezamenlijk zorgen jullie dat de alle dieren worden voorzien van de juiste voeding. Deze voeding wordt bereid en verstrekt volgens de daarvoor opgestelde richtlijnen. Daarnaast maak je de verblijven schoon en controleer je de gezondheid van de dieren. Je beschikt over basis technische vaardigheden om zelfstandig klein onderhoud te kunnen verrichten aan dierverblijven. Ook zijn de dierverzorgers verantwoordelijk voor het helpen van bezoekers bij de kassa. In het park sta je bezoekers te woord en tijdens voederpraatjes informeer je bezoekers over jouw werk. Tijdens rondleidingen en kinderfeestjes ben jij de persoon die de rondleiding voorbereid en uitvoert. Al met al een afwisselende functie in een groene omgeving!

Profiel:

Ervaring als dierverzorger is een pre maar niet noodzakelijk. Wel beschik je minimaal over een afgeronde MBO niveau 4 diploma dierverzorging. Het dierbestand bestaat grotendeels uit reptielen.

Je hebt een hands-on mentaliteit: als er problemen zijn dan moeten die opgelost worden, en als je ergens tegenaan loopt bespreek je dit met je collega’s.

Je hebt goede sociale vaardigheden en bent bereid te leren omgaan met mensen met een beperking.

Kwaliteiten:

  • Het kunnen omgaan met bijzondere doelgroepen.
  • Overige herkenbare kwaliteiten: klantgericht, teamworker, innovatief, geen 9 -17 mentaliteit, hands on mentaliteit, stressbestendig, omgaan met weerstand en wijs geworden door ervaring.
  • Je bent flexibel en hebt oog voor de andere activiteiten met de behaalde resultaten binnen Almere Jungle.

Aanbod:

Een uitdagende, ondernemende functie bij een collegiale en informele organisatie met de mogelijkheid om bij te dragen aan een professionele ontwikkeling van dierenpark Almere Jungle.  Ons salarisaanbod is marktconform.

Contact:

Indien je geïnteresseerd bent in bovengenoemde functie kun je jouw motivatiebrief samen met je CV mailen naar Mandy de Hoop ( mdehoop@almerejungle.nl ). Sollicitaties zonder CV of motivatiebrief en sollicitaties van mensen die geen MBO niveau 4 diploma dierverzorging hebben worden niet in behandeling genomen. Acquisitie voor deze vacature is niet gewenst.

Translate »