Praktijkbegeleider groene ruimte/botanie

Fotograaf: Elske Hazenberg (huisfotograaf)

Dierenpark Almere Jungle is een onderdeel van Nieuwland werk taal en zorg. Nieuwland is een landelijk werkende zorginstelling. Wij bieden mensen met een beperking zinvolle dagbesteding en re-integratie mogelijkheden in een leuke en uitdagende omgeving. De werkzaamheden in dierenpark Almere Jungle met het Jungle Café, de winkel en alle andere activiteiten worden zoveel mogelijk uitgevoerd door de deelnemers zelf en bijgestaan door professionele begeleiders. Almere Jungle is gevestigd op stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Naast een dierenpark en zorg instelling zijn we ook een botanische tuin. Want om van Almere Jungle een echte jungle te maken zijn er natuurlijk ontzettend veel planten nodig! De planten kweken en ruilen we met andere tuinen in binnen- en buitenland. Het onderhoud van het park en de verzorging en kweek van onze (ook heel bijzondere!) collectie wordt uitgevoerd door onze botanisten samen met de zorg-cliënten. En omdat de vraag naar begeleiding binnen het groen groeit bij onze jeugd- en volwassen cliënten zijn wij op zoek naar:

Een praktijkbegeleider groene ruimte/botanie jeugd & volwassenen

Standplaats: Almere, minimaal 24 uur

Wat ga jij doen:
Je begeleidt samen met de andere praktijkbegeleiders de cliënten van de dagbesteding bij de afdeling groene ruimte/ botanie. De leeftijd van de cliënten is vanaf 5 jaar tot en met 60+. De begeleiding vindt afwisselend plaats individueel (dus 1 op 1) of in groepsverband. Affiniteit en basis kennis over de verzorging van planten is noodzakelijk.

Profiel:
Je hebt ervaring in het verzorgen en kweken van planten al dan niet exotisch. Ervaring met diverse doelgroepen is gewenst maar niet vereist. Je bent wel bereid hierover te leren (learning on the job). Je kan kijken door de ogen van onze bezoekers en zorgt er als team voor dat het dierenpark er spik en span bij ligt. De medewerker die wij zoeken beschikt ook over de volgende kwaliteiten:

  • Het kunnen omgaan met bijzondere doelgroepen.
  • Bereid ook tot 19:00 uur te werken en af en toe in het weekend.
  • Overige herkenbare kwaliteiten: klantgericht, teamworker, innovatief, geen 9 -17 mentaliteit, hands on mentaliteit, stressbestendig, omgaan met weerstand en wijs geworden door ervaring.
  • Je bent flexibel en hebt oog voor de andere activiteiten met de behaalde resultaten binnen Almere Jungle.

Aanbod:
Een uitdagende, ondernemende functie bij een collegiale en informele organisatie met de mogelijkheid om bij te dragen aan een professionele ontwikkeling van de botanische activiteiten van Almere Jungle. Ons salarisaanbod is marktconform.

Translate »