Praktijkbegeleider jeugd

Dierenpark Almere Jungle is een onderdeel van Nieuwland werk taal en zorg.

Nieuwland is een landelijk werkende zorginstelling. Wij bieden mensen met een beperking zinvolle dagbesteding en re-integratie mogelijkheden in een leuke en uitdagende omgeving. De werkzaamheden in dierenpark Almere Jungle met het Jungle Café de Jungle Store en alle andere activiteiten worden zoveel mogelijk uitgevoerd door de deelnemers zelf. Zij worden bijgestaan door professionele begeleiders en de meeste werkzaamheden vinden plaats onder het toeziend oog van het publiek.

Almere Jungle is gevestigd op stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Naast de dagbesteding die we bieden aan volwassenen zijn we ook volop aan het groeien in het aantal aanmeldingen voor het begeleiden van jeugd, zowel in groepsverband als (specialistisch)individueel. Naast dagbesteding bieden wij ook opvang tijdens vakanties, studiedagen en naschoolse opvang voor kinderen met speciale behoeftes. De doelgroep is erg breed (4 t/m 18 jaar), van licht verstandelijk beperkt, tot hoog begaafd maar bijvoorbeeld ook jeugdigen met complexere (psychische) problematiek. Onze omgeving vol met planten en dieren is uniek en zorgt daardoor voor bijzondere ontwikkelingen bij jeugdigen. Voor de verdere ontwikkeling van deze doelgroep zijn wij daarom opzoek naar een

Praktijkbegeleider jeugd

Standplaats: Almere, uren in overleg                                     

Wat ga jij doen:

Als praktijkbegeleider begeleid je een groep jeugdigen in het dagelijks functioneren en aanleren van praktische en sociale vaardigheden. Naast begeleiding in een groep zijn er ook jeugdigen die (specialistische)individuele begeleiding nodig hebben. Ook dat zal tot jouw taken behoren. Het begeleiden vindt zowel plaats in het speciale jeugdlokaal als op de verschillende werkplekken in het dierenpark. Hieronder vallen bijvoorbeeld dierverzorging, groen en horeca. Affiniteit met groen en dieren is dan ook een vereiste.

Profiel:

Je hebt ervaring met het begeleiden van jeugdigen in groepsverband en eventueel individueel. Ervaring met de diverse doelgroepen is gewenst maar niet vereist. Je bent flexibel, kan zelfstandig werken en bent bereid om ook in de avonden te werken (uiterlijk tot ongeveer 19:00 uur).

De begeleider die wij zoeken beschikt over de volgende kwaliteiten:

  • Het kunnen omgaan met bijzondere doelgroepen.
  • Minimaal een MBO opleiding (bij voorkeur vanaf niveau 3 MMZ/ VIG combinatie, MMZ of SPW)
  • Een stevige persoonlijkheid die vanuit rust en overzicht pro-actief kan handelen
  • Structuur en duidelijkheid kunnen bieden die onze doelgroep nodig heeft
  • Je bent flexibel en hebt oog voor de andere activiteiten met de behaalde resultaten binnen Almere Jungle.
  • Opmerkzaamheid en improvisatievermogen zijn een vereiste om te kunnen inspelen op onvoorziene (crisis) situaties
  • Overige herkenbare kwaliteiten: klantgericht, teamworker, innovatief, geen 9 -17 mentaliteit, hands on mentaliteit en je bent stressbestendig.

Aanbod:

Een uitdagende, ondernemende functie binnen een collegiale en informele organisatie met de mogelijkheid om bij te dragen aan een professionele ontwikkeling van de activiteiten rondom jeugd in Almere Jungle. De werkplek is uniek! Ons salarisaanbod is marktconform. Voor meer informatie over wat we doen zie: https://almerejungle.nl/ouders-jeugd/

Contact:

Indien je geïnteresseerd bent in bovengenoemde functie kan je voor meer informatie contact opnemen met Robert Loose bij voorkeur via de mail.

Schriftelijke of reacties via de e-mail kunnen gericht worden aan: Nieuwland Zorg t.a.v. Robert Loose, Kemphaanpad 2 Almere of  rloose@nieuwland.nl

Translate »