Praktijk- en/of trajectbegeleider jeugd

Dierenpark Almere Jungle is een onderdeel van Nieuwland werk taal en zorg. Nieuwland is een landelijk werkende zorginstelling. Wij bieden mensen met een beperking zinvolle dagbesteding en re-integratie mogelijkheden in een leuke en uitdagende omgeving. De werkzaamheden in dierenpark Almere Jungle met het Jungle Café de Jungle Store en alle andere activiteiten worden zoveel mogelijk uitgevoerd door de deelnemers zelf. Zij worden bijgestaan door professionele begeleiders en de meeste werkzaamheden vinden plaats onder het toeziend oog van het publiek. Almere Jungle is gevestigd op stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Naast de dagbesteding die we bieden aan volwassenen bieden wij jeugdhulp aan kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud. Zowel in groepsverband als individueel. Naast dagbesteding bieden wij ook opvang tijdens vakanties en naschoolse opvang voor kinderen met speciale behoeftes. De doelgroep is erg breed, van licht verstandelijk beperkt, tot hoog begaafd maar bijvoorbeeld ook jeugdigen met complexere (psychische) problematiek. Onze omgeving vol met planten en dieren is uniek en zorgt daardoor voor bijzondere ontwikkelingen bij jeugdigen. Voor de verdere ontwikkeling van deze doelgroep zijn wij daarom opzoek naar een:

Praktijk- en/of trajectbegeleider jeugd

Standplaats: Almere, 24-36 uur per week.                                     

Wat ga jij doen:

Als praktijkbegeleider begeleid je een groep jeugdigen in het dagelijks functioneren en aanleren van praktische en sociale vaardigheden. Naast begeleiding in een groep zijn er ook jeugdigen die individuele begeleiding nodig hebben. Ook dat zal mogelijk tot jouw taken behoren. Het begeleiden vindt zowel plaats in de speciaal daarvoor ingerichte jeugdlokalen als op de verschillende afdelingen in het dierenpark. Hieronder vallen bijvoorbeeld dierverzorging, groen en horeca. Als je naast praktijkbegeleider ook als trajectbegeleider aan de slag gaat ben je verantwoordelijk voor het gehele traject van een jeugdigen. Je krijgt dan ook een eigen case-load. Het traject begint bij de aanmelding via diverse kanalen, een intake gesprek, het opstellen van een ondersteuningsplan op maat tot aan het koppelen aan de juiste begeleiding op de werkvloer.

 

Profiel:

Je hebt ervaring met het begeleiden van jeugdigen in groepsverband en eventueel individueel in het kader van dagbesteding/kinderopvang. Ervaring met de diverse doelgroepen is gewenst maar niet vereist. Je bent flexibel, kan zelfstandig werken en bent bereid om ook in de avonden te werken (tot 19.00).

De begeleider die wij zoeken beschikt over de volgende kwaliteiten:

  • Het kunnen omgaan met bijzondere doelgroepen.
  • Minimaal een relevante opleiding op MBO, profiel jeugd (bijv. SPH, MWD, Social Work)
  • In het geval van trajectbegeleiding is een SKJ registratie of de mogelijkheid tot registratie een pre
  • Een stevige persoonlijkheid die vanuit rust en overzicht pro-actief kan handelen
  • Structuur en duidelijkheid kunnen bieden die onze doelgroep nodig heeft
  • Opmerkzaamheid en improvisatievermogen zijn een vereiste om te kunnen inspelen op onvoorziene (crisis) situaties
  • Overige herkenbare kwaliteiten: klantgericht, teamworker, geen 9 -17 mentaliteit, hands on mentaliteit en je bent stressbestendig.

Aanbod:

Een uitdagende, ondernemende functie binnen een collegiale en informele organisatie met de mogelijkheid om bij te dragen aan een professionele ontwikkeling van de activiteiten rondom jeugd in Almere Jungle. De werkplek is uniek! Ons salarisaanbod is marktconform.

Contact:

Indien je geïnteresseerd bent in bovengenoemde functie kun je een motivatiebrief en CV e-mailen naar Robert Loose via:  rloose@nieuwland.nl

Translate »