Praktijkbegeleider jeugd & volwassenen

Dierenpark Almere Jungle is een onderdeel van Nieuwland werk taal en zorg.

Nieuwland is een landelijk werkende zorginstelling. Wij bieden mensen met een beperking zinvolle dagbesteding en re-integratie mogelijkheden in een leuke en uitdagende omgeving. De werkzaamheden in dierenpark Almere Jungle met het Jungle Café de Jungle Store en alle andere activiteiten worden zoveel mogelijk uitgevoerd door de deelnemers zelf. Zij worden bijgestaan door professionele begeleiders en de meeste werkzaamheden vinden plaats onder het toeziend oog van het publiek.

Almere Jungle is gevestigd op stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Naast de dagbesteding die we bieden aan volwassenen zijn we ook volop aan het groeien in het aantal aanmeldingen voor het begeleiden van jeugd, zowel in groepsverband als (specialistisch)individueel. Naast dagbesteding bieden wij ook opvang tijdens vakanties, studiedagen en naschoolse opvang voor kinderen met speciale behoeftes. De doelgroep is erg breed (6 t/m 18 jaar), van licht verstandelijk beperkt, tot hoog begaafd maar bijvoorbeeld ook jeugdigen met complexere (psychische) problematiek. Onze omgeving vol met planten en dieren is uniek en zorgt daardoor voor bijzondere ontwikkelingen bij jeugdigen. Voor de verdere ontwikkeling van deze doelgroep zijn wij daarom opzoek naar een

Praktijkbegeleider jeugd & volwassenen

Standplaats: Almere, 24-40 uur per week.                             

Wat ga jij doen:

Als praktijkbegeleider voor jeugd en volwassenen begeleid je individueel of een groep mensen van uiteenlopende leeftijdscategorieën. Bij het begeleiden van de jeugd zal de focus vooral liggen in het dagelijks functioneren en aanleren van praktische en sociale vaardigheden. Naast begeleiding in een groep zijn er ook kinderen/jongeren die individuele begeleiding nodig hebben. De begeleiding van volwassen leeftijdscategorieën zal voornamelijk in groepsverband plaatsvinden. De begeleiding vindt zowel plaats in het speciale jeugdlokaal als op de verschillende werkplekken in het dierenpark. Hieronder vallen bijvoorbeeld dierverzorging, groen, ICT, techniek, administratie en horeca.

Profiel:

Ervaring met de diverse doelgroepen is gewenst maar niet vereist. Je bent flexibel, zelfstandig houd van afwisseling en bent bereid om ook in de avonden te werken ( tot 19 uur). Affiniteit met dieren en planten is een vereiste.

De begeleider die wij zoeken beschikt over de volgende kwaliteiten:

  • Het kunnen omgaan met bijzondere doelgroepen.
  • Minimaal een relevante opleiding op MBO3-4, HBO,
  • Een stevige persoonlijkheid die vanuit rust en overzicht pro-actief kan handelen
  • Structuur en duidelijkheid kunnen bieden die onze doelgroep nodig heeft
  • Je bent flexibel en hebt oog voor de andere activiteiten met de behaalde resultaten binnen Almere Jungle.
  • Opmerkzaamheid en improvisatievermogen zijn een vereiste om te kunnen inspelen op onvoorziene (crisis) situaties
  • Overige herkenbare kwaliteiten: klantgericht, teamworker, innovatief, geen 9 -17 mentaliteit, hands on mentaliteit en je bent stressbestendig.

Aanbod:

Een uitdagende, ondernemende functie binnen een collegiale en informele organisatie met de mogelijkheid om bij te dragen aan een professionele ontwikkeling van de activiteiten rondom jeugd in Almere Jungle. Ons salarisaanbod is marktconform.

Contact:

Indien je geïnteresseerd bent in bovengenoemde functie kan je voor meer informatie contact opnemen met Robert Loose bij voorkeur via de mail.

Schriftelijke of reacties via de e-mail kunnen gericht worden aan: Nieuwland Zorg t.a.v. Robert Loose, Kemphaanpad 2 Almere of  rloose@nieuwland.nl .

Translate »