Botanische tuin

In botanische tuin Almere Jungle is een grote hoeveelheid bijzondere planten te bewonderen. Al meer dan tien jaar wordt hier hard gewerkt aan de aanleg van een tropische tuin. De afgelopen twee jaar hebben wij als botanische tuin erg veel vooruitgang geboekt met de komst van vele exotische, beschermde en bijzondere planten zoals de Reuzenwaterlelie en nog veel meer andere soorten. Als botanische tuin zijn wij net als andere botanische tuinen binnen Nederland druk bezig met het aanleggen van een hoofdcollectie. Naast deze hoofdcollectie verzameld Almere Jungle een grote hoeveelheid aan andere bijzondere planten. Dit doet Almere Jungle door met andere botanische tuinen en organisaties samen te werken en materiaal te ruilen. Hieronder kunt u meer informatie vinden over de hoofdcollectie of andere bijzondere planten.

Hoofdcollectie

Naast alle bijzondere planten die in Almere Jungle groeien zijn er een aantal plantgroepen waar wij ons speciaal op richten. Dit wordt ook wel onze hoofdcollectie genoemd. Soorten binnen deze plantgroepen zullen in de collectie worden opgenomen en zijn terug te vinden in de tuin. Onze hoofdcollectie bestaat uit de volgende soorten:  (voor meer informatie kunt u op de collecties klikken)

Digitalis                              Buddleja                        Macaronesische flora

  

Boomvarens                     Levende fossielen              Piemel planten

 

Slangenkruid

Wij leveren een bijdrage aan de biodiversiteit en het behoud van soorten door bedreigde soorten binnen deze collectie te verzamelen en behouden. Veel van deze planten zullen gekweekt worden in de afgesloten kassen zodat ze daar ongestoord kunnen groeien onder gecontroleerde omstandigheden. Zaden en plantmateriaal van deze soorten worden vervolgens verspreid tussen andere botanische tuinen en ook hier in stand gehouden. Op deze manier worden soorten behouden en wordt voorkomen dat deze uit zullen sterven. In de toekomst hoopt Almere Jungle dit met nog veel meer plantgroepen te doen dan bovenstaande!

Bijzondere planten

Naast de hoofdcollectie zijn in Almere Jungle nog veel meer bijzondere planten te vinden. Druk op de naam voor meer informatie!

Reuzenpijpbloem                     Reuzenwaterlelie          Vleesetende planten

  Elske Hazenberg