Botanische tuin

In botanische tuin Almere Jungle is een grote hoeveelheid bijzondere planten te bewonderen. Al meer dan tien jaar wordt hier hard gewerkt aan de aanleg van een tropische tuin. De afgelopen twee jaar hebben wij als botanische tuin veel vooruitgang geboekt met de komst van vele exotische, beschermde en bijzondere planten zoals de Reuzenwaterlelie en nog veel meer andere soorten.

Als botanische tuin zijn wij net als andere botanische tuinen binnen Nederland druk bezig met het aanleggen van een hoofdcollectie. Naast deze hoofdcollectie verzameld Almere Jungle een grote hoeveelheid aan andere bijzondere planten. Dit doet Almere Jungle door met andere botanische tuinen en organisaties samen te werken en materiaal te ruilen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoofdcollectie

Naast alle bijzondere planten die in Almere Jungle groeien zijn er een aantal plantgroepen waar wij ons speciaal op richten. Dit wordt ook wel onze hoofdcollectie genoemd. Soorten binnen deze plantgroepen zullen in de collectie worden opgenomen en zijn terug te vinden in de tuin.

Icon

Digitalis

read info
Icon

Buddleja

read info
Icon

Piemelplant

read info
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biodiversiteit

Wij leveren een bijdrage aan de biodiversiteit en het behoud van soorten door bedreigde soorten binnen deze collectie te verzamelen en behouden. Veel van deze planten zullen gekweekt worden in de afgesloten kassen zodat ze daar ongestoord kunnen groeien onder gecontroleerde omstandigheden. Zaden en plantmateriaal van deze soorten worden vervolgens verspreid tussen andere botanische tuinen en ook hier in stand gehouden. Op deze manier worden soorten behouden en wordt voorkomen dat deze uit zullen sterven. In de toekomst hoopt Almere Jungle dit met nog veel meer plantgroepen te doen.

Bijzondere planten

Naast de hoofdcollectie zijn er in Almere Jungle nog veel meer bijzondere planten te vinden. Hier vind je meer informatie over een aantal van deze planten en hun bijzondere eigenschappen.

Icon

Reuzenpijpbloem

read info
Icon

Vleesetende planten

read info
Icon

Reuzenwaterlelie

read info
Translate »