Zorg

Almere Jungle met daarbij het Jungle Café en de Jungle Store biedt al zo’n 15 jaar dagbesteding aan volwassenen en kinderen met een verstandelijke, lichamelijke en/of psychische beperking. Wij bieden groepsbegeleiding aan in de vorm van dagbesteding en individuele begeleiding (binnen de dagbesteding). Je kan bij ons terecht als volwassene, maar ook als je jonger bent dan 18 jaar.

Het is bij ons groen, inspirerend, gemoedelijk, verrassend, gezellig en afwisselend. Je wordt de hele dag omringt door planten en dieren. Wie wil dat nu niet?! Het overgrote deel van de dagbestedingsactiviteiten die wij organiseren voor kinderen, jongvolwassenen en volwassenen vindt plaats in deze publieke setting. Dit doen wij heel bewust omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen binnen zijn of haar vermogen zijn steentje kan bijdragen aan de maatschappij. Mede door deze publieke setting is er enorm veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Alle werkzaamheden worden zo veel mogelijk gedaan door de deelnemers, bijgestaan door professionele begeleiders. De deelnemers worden gestimuleerd om zelf initiatieven en verantwoordelijkheid te nemen. Op deze wijze willen wij de zelfredzaamheid bevorderen. De werkzaamheden zijn zeer afwisselend en goed aanpasbaar aan de mogelijkheden, wensen en persoonlijke uitdagingen van de deelnemers. Omdat samenwerken bij ons centraal staat, ontstaan ook veel nieuwe en leuke sociale contacten.

Niet iedereen is echter in staat in zo’n publieke setting te functioneren. Om die reden zijn er ook verschillende activiteiten die (deels) in een ruimtes achter de schermen worden georganiseerd. Hierdoor kunnen deelnemers gedoseerd of helemaal niet in aanraking komen met de prikkels die een publieke setting met zich mee brengt.

Ben je al deelnemer bij Almere Jungle? Dan kun je meer informatie vinden over de dagbesteding op Xtranet in Zilliz. Heb je daar nog geen login voor? Neem dan contact op met je trajectbegeleider.

Ben je niet tevreden over de zorg die geleverd wordt door Almere Jungle? Zie dan ons klachtenreglement.

Meer informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens als cliënt bij Almere Jungle vind je in het privacyreglement.

Translate »